Kezdő lovasoknak milyen lófajta való? E közül a 2 fajta közül jó valamelyik?
Én az Appaloosa vagy a Colorado ranger ló.
E közül a 2 fajta közül megfelel valamelyik egy kezdő lovasnak?
Vagy más fajta ajánlatok?
Kanca, herélt, vagy csődör legyen?
Köszönöm a válaszokat!
Rendben. Akkor nézegetek Kisbéri félvéreket.
Ne fajta szerint keress lovat, azt javaslom. Ráadásul ezek ritka és drága lófajták, ha nincs vele konkrétabb célod, csak az, hogy megtanulj lovagolni, akkor fölösleges ennyi pénzt áldozni rá. Legalábbis véleményem szerint... :)
Ha ajánlhatok, elérhető áron, látszólag kiegyensúlyozott, megfelelő tanítólovat:
Nyugodtan keresgélj a kisbérik között, esetleg még ajánlanám a sodrottat, vagy bármilyen félvért. Appaloosat vagy colorado ranger-t nem nagyon találni errefelé és belőlük 700 000Ft alatt inkább csak a csikókat vagy a nagyon idős vagy beteg lovakat adják, amik nem neked valók.
Ha még kezdő vagy én azt mondom, hogy inkább az edződ válaszon neked lovat és ne a fajtát nézd elsősorban., legyen az egészsége, idomítottsága a mérvadó.
A nemek közül én a csődört nem tanácsolnám első lónak. Persze vannak köztük kezelhető egyedek, de a többségük ha kancát lát/szagol elveszti a fejét. Mint kezdő nehéz lenne neked egyedül kordában tartani. Sajnos az is hátránya, hogy a legtöbb lovardában külön kell tartani a többi lótól, hogy ne legyen meglepi csikó. Sőt a méntartásért több pénzt is elkérhetnek egyes helyeken (külön karám vagy több szalma és trágyázás, ha nem mehet ki a többihez).
Személy szerint a kancákat nem szeretem (a méneket viszont imádom xD), mert sokszor hisztisek: sárlik, ha csikója van az a baja vagy épp nem tetszik neki a másik ló. Az ilyen viselkedés is persze egyénfüggő. Első lónak egy kanca végülis egy jó választás, mert kezehetőek (nem őrül meg a másik nem láttán, mint a mén) és később akár fedeztetheted is :)
A herélt pedig abszolút tökéletes. A kancánál csak annyival rosszabb, hogy nem lehet csikója.
A válaszokat köszönöm!
Amúgy a bér tartással nem lenne gond mert nenm bér tartásban lenne. Hanem itthon tartanám. van elég helyem hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!