Rosszul csináltam? Mit csináljak?
Szia!
Egy cipőben járunk. Csak az én lovam hisztizik is felszállás közben.
Amit nekem tanítottak: ha nem akar megállni, akkor indulj el előtte, fordulj el jobbra, vagy balra, egyenesen, állj meg. Ha megáll mögötted, fordulj meg, dícsérd meg. Ha nem, léptesd hátra két lépést, majd dicsérd meg. Egy párszor megcsinálod, akkor menni fog.
Felszállásnál pedig. Először érd el, akár úgy, ahogy előbb mondtam, hogy álljon meg. Simogasd, szavakkal dicsérd. Tedd a lábad a kengyelbe. Ha elindul, vedd ki, menjetek úgy egy picit, hogy előtte mész, majd újra próbáld. Simogasd, ha megáll, stb. Ha sikerül felszállnod, de elindul, állítsd meg, dicsérd meg. Ha nem áll meg, szállj le, kezd elölről.
Lassan megy, de nekem bevált. Érdemes kipróbálni :)
Nincs mit. Aztán írj majd egy üzit, hogy bevállt-e.
És ne add fel, ha rögtön holnap nem áll meg, mint a cövek. Kompromisszumokat kell kötni. Ha már jobb, mint szokott lenni, akkor engedd, dicsérd meg. Legközelebb még jobb lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!