Látszik hogy 21 éves? Egyéb vélemény?
Ja és mielőtt leírnátok a héten jön a kovács hozzá. :D
És bocsi azért mert mindjárt el kell forgatnod a fejed. :)
Szerintem küllemileg egyik ló kora sem megállapítható, kivéve, amikor még fiatal, akkor ránézésre látszanak a fejlődés különböző szakaszai, ezáltal az is, hogy körülbelül hány éves. De 6-8 -tól felfelé már nemigen. :)
Úgyhogy, nem, szerintem nem látszik rajta.
Téved az első, az öregség igenis meglátszik egy lovon.
Ez a pacc jó kondiban van, nem gondoltam volna 21 évesnek, úgy 15 körül lőttem volna be így kép alapján. Egyébként nagyon hasonlít a feje életem első lovára, aki most 20 éves. :-)
A hátuljain azért látszik, hogy nem ma kezdett szaladozni, eléggé be vannak szűrődve a lábai, elöl sem tiszták, de a hátsók csúnyábbak.
Azt nem feltétlenül mondanám az elsőről, hogy 31 éves, de jól láthatóan öreg - az ízületi deformitásai nem szerzett sérülések, nem alap születési hibák, hanem az öregség velejárói. Egyértelműen öreg ló.
A második képen valóban nem 12 évesnek néz ki a paci, de az is igaz, hogy élőben azért sokkal könnyebb a kormeghatározás.
Nekem is a hátsó beszűrődés tűnt fel, így kicsit látszik rajta, de nem vészes.
Én 19 éves lovat ismerek, akiről meg nem lehet mondani hogy annyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!