Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Látszik hogy 21 éves? Egyéb...

Látszik hogy 21 éves? Egyéb vélemény?

Figyelt kérdés

Ja és mielőtt leírnátok a héten jön a kovács hozzá. :D

És bocsi azért mert mindjárt el kell forgatnod a fejed. :)

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. dec. 28. 14:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem küllemileg egyik ló kora sem megállapítható, kivéve, amikor még fiatal, akkor ránézésre látszanak a fejlődés különböző szakaszai, ezáltal az is, hogy körülbelül hány éves. De 6-8 -tól felfelé már nemigen. :)

Úgyhogy, nem, szerintem nem látszik rajta.

2011. dec. 28. 15:01
 2/13 anonim ***** válasza:
63%

Téved az első, az öregség igenis meglátszik egy lovon.

Ez a pacc jó kondiban van, nem gondoltam volna 21 évesnek, úgy 15 körül lőttem volna be így kép alapján. Egyébként nagyon hasonlít a feje életem első lovára, aki most 20 éves. :-)

A hátuljain azért látszik, hogy nem ma kezdett szaladozni, eléggé be vannak szűrődve a lábai, elöl sem tiszták, de a hátsók csúnyábbak.

2011. dec. 28. 15:10
 3/13 anonim ***** válasza:

Lehetnek apróbb jelei, de a pontos korát nem lehet belőni. És egy fiatal lónak is lehetnek "öreges" vonásai.

Például róla nem hinném, hogy megmondanád, hogy 31 éves:

[link]

Ugyanakkor pedig 12 éves helyett Ő is lehetne egy idősebb ló:

[link]

2011. dec. 28. 15:22
 4/13 anonim ***** válasza:

Azt nem feltétlenül mondanám az elsőről, hogy 31 éves, de jól láthatóan öreg - az ízületi deformitásai nem szerzett sérülések, nem alap születési hibák, hanem az öregség velejárói. Egyértelműen öreg ló.

A második képen valóban nem 12 évesnek néz ki a paci, de az is igaz, hogy élőben azért sokkal könnyebb a kormeghatározás.

2011. dec. 28. 15:25
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem látszik, de nem nagyon. Nem tűnik olyan öregnek, de azért látom rajta, hogy nem 8-10 éves:) Amúgy szép kis lovacska:D
2011. dec. 28. 15:27
 6/13 anonim ***** válasza:
Azzal én is egyetértek, hogy szemtől szemben, nem képről megvizsgálva, több szemszögből is megnézve jóval könnyebb a kor megtippelése.
2011. dec. 28. 15:31
 7/13 anonim ***** válasza:
szerintem egyáltalán nem nagyon szép!!!
2011. dec. 28. 15:36
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem is a hátsó beszűrődés tűnt fel, így kicsit látszik rajta, de nem vészes.

Én 19 éves lovat ismerek, akiről meg nem lehet mondani hogy annyi :)

2011. dec. 28. 15:54
 9/13 A kérdező kommentje:
Amúgy viselkedésből sem tűnik öregnek.. ma elvittük kicsit mozogni kocsiban és kidörzsölte a kezem a szár annyira menni akart.. :D
2011. dec. 28. 16:38
 10/13 anonim ***** válasza:
Ezekből a képekből nemsok mindent látni,de az öreg lovaknál, vannak ismertetö jelek, pul:fekete sörényben ,farokban, ősszálak jelennek ,szűrkében szeplők , az orra formája stb.
2011. dec. 29. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!