Bele egyezzek? Ti belemennétek így?
Belemennétek feles lótartásba úgy, hogy megveszitek a ló 50 %-át és a további alapköltségeknek a felét te fizeted , hogy ha a te hibádból történik valami akkor azt csak te. És a lovat csak te használnád korlátlanul.
Úgy, hogy a ló tulajdonosa te lennél és egy közeli idősebb ismerős.
És csak ha így lehet lovad..
Belemennétek? Ha igen, miért? És ha nem, akkor miért nem?
Nem mennék bele. Mi van, ha a bácsi feldobja a pacskert? Akkor rád marad az összes költség. Ha esetleg bekólikázik a ló? Akkor ki hívja az állatorvost, mi van ha ellentétesen döntenétek? Te fizetnéd felesbe a műtétet, de ő nem akarja vagy nincs rá pénze...
Nagyon sok veszélye van ennek.
Meg gondolom a bácsi nem mindig lenne ott patkoláskor vagy amikor fizetni kell, akkor utólag kell hajtanod a pénzed. Milyen kapcsolatban vagy a tulajjal? Tudod üzletben nincs barátság és egy feles lótartás igen is üzleties.
Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor is csak egy részletes társtulajdonosi szerződés ellenében tedd, mert könnyen megütheted a bokád.
11:09 - Most nem otthon vagyok, de majd teszek képet :)
Igen, nekem is ez a legnagyobb bukkanóm, hogy ha a bácsival történik valami akkor mi lesz.. Mert otthon tartja. Én is lejárok etetni meg ganézni de azért ő csak azért ott van mellette..
Amúgy jó a kapcsolatunk. Vagy 5 éve ismerjük egymást ha nem több. Mindig azt mondja, hogy már-már az unokájának tekint.
Meg mindig kérdezi, hogy nem-e vagyok éhes, amikor azt mondom, hogy nem annak ellenére is add kaját xD na mindegy.. Meg most télen is mindig hozza nekem a meleg teát múltkor meg csokit adott stb.
Meg most barátként tekintek rá de ha meg beleegyezzek akkor meg már üzletitársak is leszünk egy szinten. És kicsit félek azért, hogy nem-e fog megváltozni..
Nehéz döntés ez..
Én biztos hogy még 1x nem!
Egyszer belementem egy ilyenbe,nem teljesen ugyanez volt.Mert nem fizettünk a lóért (nem vettük meg még a felét sem..) a néninek nem volt rá ideje mert sokat volt külföldön,mondta hogy ő nem lovagolná ezért csak a heti 2 lovaglás árát kell kifizetni a többi segítség (a többi az a hét további 5 napja),az ő lova a patkolási,állatorvosi költségeket ő állja-mondta.Persze ez nagyon hívogat volt hát belementünk.Történt egyszer hogy én kimentem ugye a pacihoz,2 órát lovagolhattam mindennap rajta,hát siettem is mert sokat kellett tanulni,megyek a lovakhoz és a ló sehol.Hívom a nénit,telefont minek felvenni ugye..egy órán keresztül ott vártam (amikor ugye én siettem volna).Egyszer csak látom hogy jön,ül a lovon nagy nyugodtan.És hazaküldött hogy a ló ma már volt hozgatva viszlát!Ezután már mindig bejelentettem hogy mikor megyek,de ennek ellenére eljátszotta ezt vagy 3x-4x,de utána betelt a pohár.Volt amikor nézte az edzést,és kb mindenbe beleszólt.Ő aki 1éve lovagol,én pedig 12 éves létemre már elég sok versenyen túl vagyok jó szereplésekkel,eredményekkel.
A lényeg annyi hogy hidd el,a költségeket ti fogjátok kifizetni hiszen ha nem használja a lovat akkor ugye ő nem tud neki sebesülést sem okozni.
"Közös lónak túros a háta..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!