SOS SOS Mit jelent hogy egy lónak tiszták a lábai?
Elsősorba hirdetésekbe szoktam olvasni,hogy erről írnak úgyhogy gondolom nem arra gondolnak hogy nem mocskosak.Akkor mit jelent?
Azt hogy van rajta ilyen fehér izé vagy pl. hogy nincs nyoma sérülésnek vagy mit jelent?
SOS SEGÍTS!
köszönöm nem szeretnék lovat venni csak kérdeztem mert kezdő vagyok a témában :)
Amúgy kaptál zöld kezet:)
Nem hiszem, hogy a kérdező lovat akar vásárolni.
"és még egy kérdés mit jelent az hogy a lábait adja és hogy akciós mozgású köszke."
Egy lónak tisztán kell tartani a patáit, patkolni, és ezért arra kell szoktatni, hogy ha kéred tőle, akkor nyugodtan fel tudd emelni a lábait az nélkül, hogy rúgdalózna.
Az akciós mozgás főként a barokk lovakra jellemző. A lipicaira, andalúzra, lusitanóra, frízre. Azt jelenti, hogy nem előremenő mozgása van, hanem felfelé törő, azaz felfelé emeli a lábát mozgás közben.
A tiszta lábú utalhat arra, hogy nincsen lábszerkezeti hibája. Ha nincs a lábán, meg a fején "fehér izé", akkor azt jegytelennek mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!