Megutálhat a lovam a sarkantyúért?
Sarkantyút általában segítségadások pontosítására használunk, nem pedig hajtós lóhoz. Ráadásul aki nem tudja használni, az csak árt vele.
2011. dec. 12. 15:10
2/22 A kérdező kommentje:
Előbb utóbb meg kell tanulni nem? Senki nem profin kezdi, vagy te már profi voltál a sarkantyú használatba amikor először felvetted? Igen az előre hajtási segítségekben!!
Engem megtanítottak sarkantyút használni, mivel díjlovaglásban a fordulatok pontosításához hasznos eszköz.
Ennek ellenére sima edzésen nem is használom, nem szeretem.
Amikor hajtós a ló, rá kell jönni, hogy miért az, és az okot kiküszöbölni, mert egy idő után sarkantyúra is közömbös lesz.
2011. dec. 12. 15:27
Az első válaszolónak teljesen igaza van!Sarkantyút csak a "tompa oldalú) lovaknál szokás használni (jó esetben) .Ha rossz az előremenési kedve akkor elgondolkoznék azon,hogy nincs/nem volt e sokat kézzel rángatva,lovagolva mert legtöbbször ez a kiváltó ok ilyen esetben.
2011. dec. 12. 15:28
5/22 A kérdező kommentje:
Az ok megvan nem elég határozottak a segítségeim. Azt hiszem erre kell a sarkantyú nem? Hogy határozottak legyenek. Ráadásul most hogy csizmát használok még jobban eltompultak, de a kérdés az hogy megutálhat-e?
6/22 A kérdező kommentje:
A kérdésre a válasz, igen megutálhat. Ráadásul nem arra akarod használni a sarkantyút amire konkrétan való. Az előbb már írtam, ha ez a probléma, egy idő után sarkantyúra is közömbös lesz, akkor mihez fogsz nyúlni?
2011. dec. 12. 15:34
Baromi rosszul hiszed, de ezt már előttem is érthetően megmondták. A sarkantyú tompa (általában szétrúgdosott, tehát rosszul lovagolt) lovakhoz van, semmi köze a határozottsághoz! És mint ilyen, meg kell tanulni a használatát. Nem véletlenül akart ledobni a ló, az egyértelmű jele annak, hogy rosszul használod a sarkantyút. Neked addig nem szabad felvenni, míg egy edzővel ezt a hibádat nem korrigálják...
2011. dec. 12. 15:37
9/22 A kérdező kommentje:
Ő az egyik aki ajánlja már régóta!
Neked nem sarkantyúra van szükséged, hanem meg kell tanulnod lovagolni. Ha határozatlan van, akkor sarkantyúban is határozatlan leszel, annyi különbséggel, hogy azzal már komoly sérüléseket is okozni fogsz a lónak.
És nem a lóban kell mindjárt keresni a hibát. Előbb rendesen megtanulni lovagolni, és a lóból is megpróbálni kihozni a lehető legjobbat.
Nyilván nem jókedvében ágaskodott meg bakolt, nagy sancom van rá, hogy nagyon nem jól használod a csizmasegítségeket, egy sarkantyúval meg még szét is szurkálod az oldalát...
2011. dec. 12. 17:19
További kérdések: