Lehetséges ez, vagy muszáj eladnom? (utaztatással kapcsolatos többi lent)
Van egy lovam. De a szüleim ki szeretnének költözni Londonba. A terv nagyon komoly. Lehet , hogy a jövő hónapba már indulunk. De nem szeretném eladni a lovam ugyan is ő a mindenem és nem lehet számomra őt semmivel pótolni. De nem tudom át lehet-e szállítani egy lovat 4 országon, plusz még kompon átszállítani a La Manche csatornán Londonig. Ez az utazás lóval elég összetett és elég költséges lenne, de tegyük félre a pénzt egy kicsit. Ha rendszeres megállnák egy lovas panzióban a lovam estére megpihenne, le lovagolnám és vennénk neki takarmányt és kapna is a panzióban. Ezt 4 országon át csinálnánk és sikeresen megérkeznénk, át lehet-e szállítani egy lovat komppal. Aztán már sima ügy lenne.
Szóval ez egyáltalán lehetséges ?? A lovam 10 éves múlt!
És a kérdés nem vicc...sajnos!! :((
Kérdező!
Azt azért hozzá kell tenni, hogy bármely állat Angliába való utaztatása komoly állatorvosi és bürokatikus kihívás, mivel a lóra is ugyanúgy vonatkozik az 1 hónap karantén, meg kérnek mindenféle vizsgálatokat is, amik szintén nem olcsók. Ajánlom, hogy keresd fel a kinti nagykövetséget, hogy hogy van ennek a mikéntje, mert szigorú szabályok vannak. Lehet az 1 hónap nem is elég ennek a leszervezésére. Gondolom nem lesz olcsó mulatság.
Remélem sikerül megoldani a dolgot és nem kell megválnod a lovadtól :)
A lószállításnál figyelni kell arra,hogy 6-8 óránként fél-1 órás pihenőt kell tartani. Nekünk Németországba mentek lovaink,teljesen jól bírták. A repülőre úgy tudom bódított állatot lehet felvinni. A repülő lehet olcsóbb,mert ha beleszámítod az üzemanyagot (ami nem 2 ft lesz), a lószállítót(feltéve ha bérelni kell amit ugye haza is kell hozni) a szálláshelyeket,így lehet olcsóbban jönne ki a repülő. Meg lehet a lónak is jobb,hogy nem 4 napot áll a lószállítóba hanem 1 nap alatt lezajlik minden ...
De lehet nem olcsóbb a repülő,de szállítás szempontjából az gyorsabb.
Nem tudom igazából mennyibe kerül egy ló szállítása repülőn. Ha hülyeséget írtam akkor bocsi :)
Na végre valakinek eszébe jutott a legfontosabb: az állatorvosi engedélyek! Az utsó előttinek igaza van, a leghúzósabb azt lesz elintézni. Nem is biztos, hogy utazhat a ló egy hónapon belül, ráadásul számíts karanténra - Angliában elég húzósak a szabályok.
Magától a szállítástól nem félnék, néhány nap lószállítózás vélhetőleg nem lesz a kedvence a lovadnak, de simán kibírja, legfeljebb utána lepihenteted kicsit. De ha kellemes helyre, főleg ha legelőre kerül, akkor néhány nap alatt rendben lesz teljesen.
Csak egy kérdés: Londonban, háznál, lovat?????
Van egy csomó cég, aki vállal repcsivel lószállítást (google).
(A férjemék cége naposcsibét szállított afrikába.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!