Milyen papírral lehet most oktatni?
Lovasoktatói, lovasedzői vagy szakedzői végzettséggel oktathatsz. Az oktatói a legalacsonyabb szint, ha jól tudom, egyéves a képzés, felvételi vizsga van lovaglásból is ha minden igaz. Egyéves képzés, a testnevelési egyetem szokott ilyet indítani, legalábbis régebben, amikor oda jártam, voltak lovasoktatók.
Sportedzőit is szerintem indítanak ugyanott, meg talán Kaposváron is a Lovasakadémián, utána kell érdeklődni. Ez két éves képzés és igazolt versenyzői múlt kell hozzá, illetve itt is van felvételi.
Szakedzői a Tf-en indul - ha jól tudom, nem is minden évben - ehhez meghatározott eredmények kellenek, plusz felvételi vizsga van, én ide jártam, pedagógiából és sportélettanból volt írásbeli. Itt már nem szokott lenni (hacsak nem változtattak azóta rajta) lovaglás a felvételin, hiszen feltételezik, hogy aki azokat az eredményeket elérte, ami a jelentkezés feltétele, csak tán tud egy picit lovagolni. :-)
Köszönöm szépen!
A versenyzői múltat mennyire veszik komolyan?
Ha jól tudom lovastúra vezetőivel is lehet, nekem több ismerősöm ilyen OKJ-s tanfolyamot végzett. [link]
De ezt csak akkor ajánlom ha szeretnél oktatni de nem annyira komolyan hogy versenyre vigyél embereket (kisebb lovardában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!