1 db ló (fjord, welsh, haflingi póni lehetséges) nagy bűzzel jár?
Nekem nem bűz a lótrágya szaga, de lehet, hogy a szomszédaitoknak az lesz. Gondolom, azért kérded, mert otthon tartanád. Nos, egy jó tanács (bűz ide vagy oda): ne tarts otthon lovat, pláne egyedül. A ló társas lény, nem lesz jó neki, és neked sem. Volt egy ismerősöm, akinek nem tudtam ezt megmagyarázni, egyedül tartották a lovat háznál. A kiscsaj kijárt vele lovagolni egy darabig, aztán azt vette észre, mindegy, mit csinál, a ló tombolva igyekszik egy arrajáró lovaskocsi után. Akkor persze jött a pánik.
Rövid ideig tartottam otthon 3 lovat. 1000m2-es kertben, tehát egy kis karámjuk is volt. Rendben tartottuk az istállót, rendszeresen elvittük a trágyát, mégse nézte egy szomszéd se jó szemmel. A lovaglás sem egyszerű, hiába laktunk a város szélén, egyutcányira a bikalegelőtől, át kellett mennem egy forgalmas kereszteződésen is, hogy kijussak, nem volt egy lovaglókarám, ahol könnyebb lett volna kicsit dolgozni a lóval, szóval abszolút nem volt ideális. Én meggondolnám.
Érdeklődj utána a jegyzőnél, hogy a település melyik állattartó körzetbe tartozik, ugyanis van 1-es, 2-es, meg 3-as.
A 3-asban a szomszéd engedélye nélkül is tarthatsz pl. lovat, ha megteremted hozzá a megfelelő feltételeket.
A lótartás megfelelő feltételeit az adott körzet környezetvédelmi hivatalánál fogják tudni megmondani, vagy az illetékesekhez irányítanak.
Ha lovat akarsz tartani, azt be kell jelenteni a jegyzőnél, és ha megfelelő hellyel, elkerített résszel, trágyatárolóval rendelkezel és mindezeket rendben tartod (elszállíttatod a trágyát megfelelő időközönként), akkor nem lehet probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!