Hogy kell kiülni a bakolást?
Többféle módszer létezik, és nincs két egyforma bakolás. Én azt szoktam csinálni, hogy kikönnyítek, és az alsó lábszárammal, meg a térdemmel szorítok mint a veszett. Így dobni nem tud rajtam, mert ugye állok, és az egyensúlyom is megmarad, viszont az a buktatója, hogy megfékezni így sokkal nehezebben lehet a bakolást, mintha mondjuk ül az ember.
Plusz vannak olyan lovak, akik annyira nagyot és egymás után sokat bakolnak, hogy náluk ez a módszer abszolút nem válik be és veszélyesebb is, mintha beleülnél. Van olyan nekem is, hogy ha kikönnyítek, és érzem, hogy ez így nem okés, akkor inkább visszaülök és jó erősen feligazítom a fejét. Az a lényeg, hogy ne legyen lent a fejük, mert akkor pozícióban vannak a bakoláshoz. ha feligazítod, akkor nyert ügyed van. Persze, nem egyszerű mutatvány feligazítani sem. Mindenesetre szorítani kell a nyerget, mint a satu, és próbálni megőrizni az egyensúlyodat, miközben feligazítod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!