Ha betegek vagytok (torokfájás, láz), akkor is ugyan úgy mentek a lovakhoz/lovagolni?
Ha otthon tartod a lovad, ahogy én is, akkor ott betegen is el kell látni a lovat. Nekem a családtagjaim szoktak besegíteni, ha beteg vagyok, vagy ha bármi van. Ha meg nem megoldható, akkor én megyek ki, de sokkal lassabban megy az egész. De nálunk mindenki szereti a lovakat. Ugyanakkor, ha beteg vagyok, akkor nyilván nem megyek ki lovagolni, és akkor marad a lovaknak a karám vagy a futószárazás. Sajnos én olyan vagyok, hogy ha megfázom, akkor nálam az elég komoly (jóformán még állni sem bírok, nem hogy valamit csinálni). Amúgy nő vagyok.
Ha bértartásban tartod a lovad, akkor ott ilyen problémád nincs. Előbb gyógyulj meg, vagy legalább ne legyen lázad, utána menj ki lovagolni.
38 fokos lázzal is valahogy "egyből jól lettem", ha a lovakra gondoltam, de a szüleim sajnos nem engedtek el, bármennyire is bizonygattam, hogy de igen, ahhoz, hogy lovagoljak, tökéletesen vagyok, suliba még éppen nem kéne mennem... ;)
Nem jött össze sajnos :D
mivel saját ló itthon muszáj a lóval ez is jár ;)
lovaglás hajtás, takarítás, ápolás stb ;))
Nagyon okosan kell csinálni, mert ha a szüleim megtudják, hogy lázas vagyok, tuti nem engednek ki a loviba - bértartásban van a lovam. Úgyhogy gyors beveszem a lázcsillapítót, NEM iszom teát - mert az gyanús, ha teázom és nem kakaózom (ilyenekre figyelnek az ősök, hogy visszaszorítsák a lófanatizmust) - és igyekszem nem kimutatni, hogy ráz a hideg a 40 fokos láztól, és akkor ki tudok menni. Sajnos ez a trükközés is az esetek 80%ában megbukik és olyankor nagyon-nagyon kiakadok. Ha ahhoz gyengusznak érzem magam, hogy felüljek, akkor is mindenképp futószárazom és megpucolgatom.
Ha nincs lázam úgy kimegyek, mint a vihar. Nátha, torokfájás, stb. nem tartanak vissza. Törött karral is simán felültem, csak leszedtek... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!