Ti estetek már lóról? Ha igen hányszor?
Lassan 10 éve lovagolok, párszor estem már (talán 6-7 alkalommal, ha azt nem számítom bele mikor ugratásnál párszor a ló nyakán landoltam). Voltak durva eséseim, amikor vagy 10 (!) métert repültem egy fa mellé, de eddig mindig megúsztam kisebb karcolásokkal. Bár az egyik alkalommal terepen az esés után úgy 1 perccel elájultam, a következő kép amire még emlékszem hogy lovagolunk ki az erdőből. Kiesett kb. 20 perc :)
Volt hogy bakolt alattam a ló és persze leestem, ha nem lett volna akkor rajtam kobak lehet most nem élnék - a kobakomon azóta is ott a ló patájának a nyoma.
Én azt mondom járj futószáras órákra egy kicsit, ha nem is sok alkalommal. Nekem sokat segített, na meg a rengeteg tanügetés és könnyű ügetés (utóbbi kengyel nélkül is!), amiknek köszönhetően mára jóval stabilabb az ülésem és ha esek is általában inkább csak lóval együtt, lóról ritkán (az utóbbi 5 évben egyszer sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!