A belső állítást akkor is kell alkalmazni, ha egész lovardában megyek?
Figyelt kérdés
Lehet hogy hülye kérdés, múltkori alkalommal kezdtük el a belső állítást gyakorolni, de úgy, hogy folyamatosan nagy körön voltam, mind2 kézen mentünk, ezt kérte az oktató. Utána már csak 2 kör-t mentem lesétáltatásként hosszúszáron egész lovardában, és akkor eszembe se volt megkérdezni, hogy akkor a belső állítás akkor is érvényes-e ha teljes lovardában megyek. Mert szerintem logikus, hogy igen, de nem tudom igazából, ezért kérem a segítségetek. A válaszokat előre is köszi :)2011. nov. 1. 13:12
1/4 anonim válasza:
Nem egyszerű kérdés! :-) Mondanám, hogy igen, enyhe belső állítás kell, de nem lenne teljesen igaz, ahogy nem lenne feltétlenül hibás sem.
Nagyon sokan vannak, akik végig belső állítással lovagolnak, jómagam viszont úgy gondolom, hogy amikor a hosszú egyenes falon lovagolok, igyekszem a lovat egyenesre lovagolni. A kanyarhoz közeledvén lesz enyhén befelé állított a lovam, a kanyarban végig, majd újra egyenesre igazítom.
Lehet vitatkozni, kinek mi a véleménye erről, azt gondolom, alapvetően nem hibás egyik elképzelés sem, de tényleg minden lovas másként csinálja és mindkét módszernek megvan a maga létjogosultsága.
Csak azt tudom tanácsolni, hogy te az edződ útmutatását kövesd, aszerint lovagolj.
2/4 anonim válasza:
osztom az elsö véleményét,ha nem körön mész egyenesre kell állítani énis ugy szoktam,hogy a sarokba bentre állítom és kitolom egészen a sarokba de az egyenesen egyenesre van állítva.
3/4 Dvorzsák Fruzsina válasza:
Az előzőekkel én is egyetértek, még annyi, hogy mindig arra az ívre hajlítsd a lovat, ahogy az meghajlik. Én eddig 2 edzőnél lovagoltam, mindkettő mást mondott. Az egyik azt mondta, hogy egész lovardában is mehetek belső állítással, míg a másik azt bizonygatta, hogy egyenesben egyenesen, hajlítottan hajlítottan menjek. SZERINTEM A LEGJOBB MEGOLDÁS, HA MEGKÉRDEZED AZ EDZŐT!!!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, holnap megyek lovagolni, majd akkor megkérdezem az én edzőmtől :)
2011. nov. 3. 17:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!