Csak ügetni tudok! Tehát az a kérdésem hogy ha a saját lovamon lovagolnék kibírná hogy ne vágtázzon meg semmi csak lépjen, ügessen?
Nekem például egy ügető lovam van. Alapból nehéz vele vágtázni, mert nagyon nehezen ugrik be.
Személy szerint én vágtáztam már sok lovon, de nem igazán tudok. Nem tanítottak meg, csak a vadászvágtára, de nincs gond. Ügetni profin tudunk együtt, most tanulja a vágtát (kapok segítséget), és utána az is fog menni.
Szóval a válasz igen, kibírja, ha olyan a ló. De a legtöbb kibírja. Volt olyan hely, ahol lovagoltam, de egyáltalán senkinek nem tanították a vágtát, lovak nem is mentek lovas alatt vágtában... mondjuk az meg már nagyon nem... -.-
Mi az, hogy kibírná? A ló nem gép. Lehet hogy 100-ból 99-szer nem ugrik be vágtába (nincs rá oka) aztán századik alkalommal lesz. És ehhez semmi köze nincs annak, hogy saját ló vagy másé: jól képzett ló pontosan azt csinálja, amit a lovas kér tőle, de a lovas kérését néha felülírja a ló menekülő állat mivolta, vagyis előfordulhat, hogy megriad, megugrik.
Ha valaki nem tud lovagolni, akkor tanuljon meg, legelőször futószáron! Senkit nem szabadna elengedni lovardában sem szabadon, amíg nem képes elengedett kézzel lépni, ügetni, vágtázni a lóval futószáron!! Ez nem csak a lovas érdeke, hanem a lóé is, ugyanis egy tanuló lovas legelőször reflexszerűen a ló szájába fog kapaszkodni, ha valami nem úgy megy, mint gondolta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!