Milyen a lovatok egyénisége? Milyeneket ismertek?
A fekete csődöröm, őt egy szóval jellemezném: lekenyerezhető. Még egy olyan haspók lovat még életemben nem láttam. Első a kaja... férfiak! ... Lehet neki ott egy sárló kanca is az orra alatt, ő inkább azt lesi, ahogy viszem vagy készítem neki a nasit. Ez rendkívül előnyös tulajdonság tud lenni, mivel a mének általában nem így viselkednek. Amúgy lovaglás alatt számára az a fontos, hogy ,ehessen.
A sárga heréltem: hát ő igazi egyéniség. Tudja, hogy imádjuk, és ezért kicsit el is lett kényeztetve. Ő egy igaz gentlemann, ha szabad ezt egy lóra mondani. Nagyon óvatos, ha valaki ül a hátán, de viszont van egy rossz tulajdonsága. Kivégzi a lótakarót, és amúgy minden felszerelést, ha nem figyelünk oda. Próbáltunk másik kantárt, vagy máshogy beállítani, de ahogy egy pillanatra elnézünk, ő máris megpróbálja magáról leszedni.
és végül, de nem utolsó sorban, a sodrim: hát ő amikor hozzánk került, akkor a szó szoros értelmében egy gebe volt. Most már kinyílt a csipája, ahogy teltebb lett, és erőre kapott. Sokáig nem szerette, ha a lábához értek, vagy a hasához. Nem volt rászoktatva arra, hogy hozzáérjenek, úgyhogy kész macera volt lecsutakolni.
Arab telivér kancám van!
Tüzes, robbanékony, rakoncátlan, hűséges, ragaszkodó, okos.
Az ember jobbat többet nem is kívánhatna, egy igazi ló! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!