Mennyibe kerül egy hobbyló tartása egy évben?
Figyelt kérdés
A szomszédos lovardában tartanám (tényleg közvetlen a lovarda mellett lakunk), ahol havi 35 000 a bértartás, de ha megegyezünk a tulajjal hogy én etetem és trágyázom, akkor kevesebbet kell fizetnem. Mindennel együtt évi 500 000-el kijönne, vagy többel kell számolnom?2011. okt. 9. 14:13
1/12 anonim válasza:
Most mivan? Ha kiszámoltad hogy neked évi 500 akkor annyi, persze optimális esetben. Mert ugye állatorvosi költség bármikor lehet.
2/12 anonim válasza:
Számold még bele az esetleges patkolást is. Nem kötelező persze, de ha kemény a talaj, akkor szükséges. Vakcinák, állatorvosi költség. A táplálék kiegészítők is benne van a havi 35 000 Ft-ba? Na meg féreghajtót is kell venni. Vagy, ha mondjuk lószállítót bérelsz, az is plusz költség. Hát azt hiszem ennyi lenne. Ha eszembe jut még valami, akkor írok, vagy más ír.
3/12 A kérdező kommentje:
Évi 500 000-et tudok rááldozni. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez elég-e szerintetek?
A 35 000ben csak a napi széna és abrak van benn, táplálék kiegészítőt lehet külön kérni, de az plusz pénz.
2011. okt. 9. 15:18
4/12 anonim válasza:
Milyen fajta lovad van? Ha legelőn van, meg abrakot kap rendesen, és nem dolgozik sokat, akkor nem szükséges a táplálék kiegészítő. Ha viszont elkezd soványodni, akkor előfordulhat, hogy féregírtó (amit bizonyos időszakonként szoktak adni neki), vagy táplálékkiegészítő kelleni fog, vagy kálcium. Ha pl. a ló a földet eszi, akkor mindenképpen szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra.
5/12 anonim válasza:
Szűken, de belefér, ha nem adódik semmi baj.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) Most fogok venni lovat és csak szeretnék előre tájékozódni.
2011. okt. 9. 16:58
7/12 anonim válasza:
Sosem vennék lovat azért, hogy bértartásba vigyem ,a gyerekedet sem viszed, nagyon ellene vagyok, ha nemtudom magam ellátni ,akkor nézegetném a más lovát.
8/12 anonim válasza:
miért kell táplálékkiegészítő?? gondolom a kérdező nem viszi a lovat nagy díjakra (mivel leírta hogy hobby ló)
A havi 35-ben benne van a körmölés és a patkolás?
mert ha nem az 2 havonta plusz olyan 5000 kb+állatorvos és féregtelenítés+felszerelések meg ugye ami nélkülözhetetlen a nyalosó is.
9/12 A kérdező kommentje:
A 35 ezerben benne van a pályahasználat, állandó férőhely az istállóban (csak éjszaka és fagyban vannak bent), karámozás, napi ellátás rezsivel (víz és áram használat, abrak, széna, szalma, trágyázás). Mivel ott lakom a lovarda mellett, a napi munkák nagy részét át tudom vállani és így kevesebbet kell fizetnem. Az állatorvos, a felszerelések és a kovács nincs benn az árban, de remélhetőleg csak körmölni kell majd. A féreghajtó és az oltások mennyibe kerülnek?
2011. okt. 9. 20:26
10/12 anonim válasza:
Mennyél a gyógyszertárba ott pontosan megmondják, meg az állatorvoshoz, itt a pancserektől nemkapsz olyan pontos választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!