Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek jó lovarda?

Szerintetek jó lovarda?

Figyelt kérdés
Ez magyarország legjobb lovardája, teljesen szuper, de a lovak reggel mennek csak jártatógépben fél órát, és délután meg lovagolja a lovasa. Egész nap boxban vannak. rendesen vannak etetve, van önitató is, télen futószalagon mennek, van lószolárium is. gyönyörűek a lovak, nem betegek, teljesen egészségesek... Ti tartanátok itt a lovatokat? [link]
2011. okt. 6. 18:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok biztos benne hogy van bértartás, egyébként szerintem nem jó a lónak hogy ha egész nap boxban van. A lószolárium nem annyira fontos akkor már inkább legyen fedeles hogy télen is tudj rendesen dolgozni.
2011. okt. 6. 19:37
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

A ló természetes környezete nem az istálló. Lehet, hogy nem látszik rajta, mert jól néz ki, de igazából börtönben van. Te hogy éreznéd magad, ha egész nap rácsok között lennél, aztán kivinnének kicsit téglákat cipelni, meg beraknának egy körfolyosóra ahol egy elektromos ösztökével kergetnének körbe fél órát? Így tartani lovakat önző dolog, rég nem a lóról szól, hanem az emberről.

Persze a ló nem ember, nem fogja fel úgy, hogy jajj, börtönben vagyok, de sokkal kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek a szabadon élő lovak. Az éjszakára box, nappal karám/legelő az jó már, én a félridegre esküszöm.

2011. okt. 6. 19:41
 13/22 anonim ***** válasza:

Én se tartanám egész nap boxban...

inkább legelő, és kevésbé csilivili hely.

2011. okt. 6. 20:49
 14/22 anonim ***** válasza:
69%

Hát ez elég puccos hely. Egy csomó fölösleges dolog van. Szolárium basszus...xDD , Jártatógép...xDD Istenem hova tűnt innen az állatok szeretete. Mert az látom hogy ilyen marhaságokra pénz van, de hogy egy angol boxos kialakításra vagy egy lovászra aki ki-ki hordja a lovakat a karámokba, erre már nincsen pénz. Én a természetes tartás híve vagyok. Rideg tartás, ha nagyon rossz idő van akkor pedig boxos tartás. Nekem egyáltalán nem tetszik.

Meg most komolyan de szerinted a lovak szeretnek egy zárt teremben egyhelyben futkorászni?? :O Komolyan mondod?? xD Akkor gondolom te is szeretsz fél órán keresztül futógépen rohangálni, ahelyett hogy kimennél és a szabadban futnál.

Jártatógép és szolárium..basszus xDD hogy egyesek mikre nemképesek pénzt kidobni!! -.- xD

2011. okt. 6. 21:02
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
ezek már olyan lovak, aminek az árából akár lakást is vehetnél, én nem zárnám össze a többi lóval, hogy aztán valami sérülést összeszedjen. most ezért meg lehet kövezni, de a pataki ménesben nem karóznak meg szitálnak a lovak, remekül elvannak a boxban.
2011. okt. 6. 21:17
 16/22 x) ***** válasza:
54%
Hát ez a "lovarda" tényleg abszolút nem a lovakról szól... egyébként a legtöbb ló karámban sem szeret körbe-körbe menni de hogy jártatógép -.- te mit szólnál ha tesiórán a játék helyett jártatógépben mennél? Miért tennéd be ilyen helyre a lovat mikor tized ennyiért egész nap legelhetne meg szaladgálhatna? Amúgy meg hidd el hogy a puccos lovardákba (szinte) csak olyanok járnak akiknél a pénz a fontos és nem a ló. Dolgoztam ehhez hasonló helyen. Aki nem milliárdokért tartja ott a lovát hanem segítőként vagy lovászként dolgozik azt lenézik, különbnek tartják magukat mint amilyenek. Őket hívják sznob divatlovasoknak. 100 éve nem volt szolárium azt' mégis megvoltak az emberek is meg a lovak is. Szóval ha nem szeretnél anyagias sznob lenni keress egy kevésbé ingerszegény lovardát. Amúgy meg ha annyi pénzed van hogy ide berakd a lovadat akkor abból simán saját istállót is építhetnél. De a válaszaidból nagyjából átjött hogy szerinted itt senki se ért a lovakhoz rajtad kívül. De tudod a lóval kapcsolatot kéne kialakítani meg annyit lovagolni hogy elég mozgás legyen neki. Attól hogy mozog a jártatógépben még ugyan úgy elszokik a lovassal való munkától, tehát csak több dolgod lesz vele.
2011. okt. 6. 21:27
 17/22 A kérdező kommentje:
"délután meg lovagolja a lovasa" én minden nap lovaglok :)
2011. okt. 7. 12:57
 18/22 anonim ***** válasza:
A jártatógép a ló mozgásigényének kielégítése miatt van. Délelőtt jártatógép, délután lovaglás, és tudomásom szerint egy lovas nem egy lovat lovagol.Nem az amatőr igények kielégítése miatt van ez a lovarda, ami valójában egy méneshez tatozik. Jó néhány ló került innen külföldre és a militaryban nemzetközi szinten is előkelő helyeken végeznek!
2011. dec. 14. 01:42
 19/22 anonim ***** válasza:

Egy ló kibírja a délelőtti karámban való legelgetést. Nem fog szét csattani, ha nincs jártatógépe. Elég jó lovak vannak de ez a sok extraság meg ez a kinézet engem taszít. Valami miatt az az érzésem hogy ez nem egy egyszerű lovarda. Ide viheted a kiváló vérvonalakkal rendelkező lovadat és akkor lovagolsz amikor akarsz ha már versenyszintű lovas vagy és elmúltál 18. Itt nem oktatnak.

És innen kerülnek ki lovak.

2011. dec. 14. 13:24
 20/22 anonim válasza:
Hahó!!! A lovak NEM EMBEREK!!!!! Minek nekik szolárium???? Biztos a vadlovak is beugranak a belvárosba egy kis szolira... Inkább tennék ki őket a legelőre, és FOGLALKOZNÁNAK velük, nem ráraknák őket egy jártatógépre...!
2012. dec. 20. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!