Mire jó a vejróter?
'Veiroter'-ként elterjedt.
Egyébként segít a lónak az elengedettségben, illetve megmutatja neki a könnyebb utat. Mert hogyha lejjebb teszi a fejét, lejjebb hajol, csökken a nyomás a zablán, így könnyebben fog támaszkodni.
Bocsi, hogy háromszor írok:
De én így tudom. :) Persze azért jó lenne, ha ezt még más is megerősíteni, vagy cáfolná, mert 100%-ig biztos nem vagyok benne.
inkább többször mint egyszer se :D
egyébként az oktatóm kérdezte hogy nem érzem mennyivel összeszedettebb a ló? hát én nem éreztem semmit. vágtázni talán egy kicsit jobb volt így, de amúgy semmi különleges.
A veiroter segítségével könnyebb összeszedni a lovat. Egy mesterségesen létrehozott keretbe kényszerítjük vele a lovat, melynek hatására ellazul - vagy esetenként még jobban megfeszül - a felső vonala, ívbe hajlik a nyaka - ez minden esetben igaz, csak sokszor hamis az ív - és ezáltal könnyebben kezelhető, felszabadulnak a hátsó lábak, és jobban egyensúlyba kerül a lovacska.
Azonban! - és ez nagyon fontos - tapasztalatlan lovas kezében olyan, mint majom kezében a borotva! Ha nincs eléggé támogatva hátulról, és nem elég könnyű a kéz, blokkolod nemcsak a hátulját, a hátát is, sőt, az egész ló befeszülhet - szóval módszeresen el lehet cseszni a lovat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!