Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mire jó a vejróter?

Mire jó a vejróter?

Figyelt kérdés
2011. okt. 2. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:

'Veiroter'-ként elterjedt.

Egyébként segít a lónak az elengedettségben, illetve megmutatja neki a könnyebb utat. Mert hogyha lejjebb teszi a fejét, lejjebb hajol, csökken a nyomás a zablán, így könnyebben fog támaszkodni.

2011. okt. 2. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Viszont ugráshoz ne használd, leköti a váll mozgásszabadságát!
2011. okt. 2. 20:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy háromszor írok:

De én így tudom. :) Persze azért jó lenne, ha ezt még más is megerősíteni, vagy cáfolná, mert 100%-ig biztos nem vagyok benne.

2011. okt. 2. 20:33
 4/7 A kérdező kommentje:

inkább többször mint egyszer se :D

egyébként az oktatóm kérdezte hogy nem érzem mennyivel összeszedettebb a ló? hát én nem éreztem semmit. vágtázni talán egy kicsit jobb volt így, de amúgy semmi különleges.

2011. okt. 2. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:
igazából egy hamis keretet ad a lónak, én a mindennapi idomításnál nem használnám, inkább olyankor van sok haszna, ha pl egy eredményhirdetésen a ló nem bír nyugodtan állni, ilyenkor kontrollálhatóbb
2011. okt. 2. 21:26
 6/7 anonim ***** válasza:
84%

A veiroter segítségével könnyebb összeszedni a lovat. Egy mesterségesen létrehozott keretbe kényszerítjük vele a lovat, melynek hatására ellazul - vagy esetenként még jobban megfeszül - a felső vonala, ívbe hajlik a nyaka - ez minden esetben igaz, csak sokszor hamis az ív - és ezáltal könnyebben kezelhető, felszabadulnak a hátsó lábak, és jobban egyensúlyba kerül a lovacska.

Azonban! - és ez nagyon fontos - tapasztalatlan lovas kezében olyan, mint majom kezében a borotva! Ha nincs eléggé támogatva hátulról, és nem elég könnyű a kéz, blokkolod nemcsak a hátulját, a hátát is, sőt, az egész ló befeszülhet - szóval módszeresen el lehet cseszni a lovat.

2011. okt. 2. 21:59
 7/7 anonim ***** válasza:
igen,gyakorlatilag a merevebb lovaknál is használatos,ezzel belekényszerül a ló egy ugynevezett "álltámaszkodásba" ezért sem érdemes szünet nélkül használni mert megszokja ezt a tartást a ló és csak nehezebben fog beleengedni és feszesebb lesz de viszont néha alkalmanként érdemes használni csak nem szabad vele tulzotan "összehuzni" és hajtani kell ,hogy tényleg ne maradjon el a hátulja.
2011. okt. 3. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!