Szerintetek miért csinálja ezt a lovam a lábával?
Szerintem is csak hisztiből csinálja a ló. A szántásokkal nem árt vigyázni, mert könnyen félreléphet a ló és húzódás ínszakadás lehet a vége.
Nem tudom felétek milyen a terep, itt kemény agyagos a föld és dombvidéki a táj. Itt patkó nélkül nem nagyon lehet boldogulni, nyáron betonkeménységű a földes út, ha sár van, akkor vas nélkül korcsolyázás van, télen meg ugye a hó miatt van.
A porhó nem ragad be a patkóba, viszont, ha kicsit vizesebb nagyon nagy labdák tudnak oda betömörödni, amik általában egy bizonyos nagyság után kiesnek, bár én télen viszek magammal egy patakaparót terepre.
Ezt találtam róla, nem valami sok, de a dokid gondolom elmondta a lehetőségeidet nem?
Csontpók
(Spath), lovak csánkizületének idült gyuladása folytán beálló izületi eltorzulás és a szárcsont izületvégén kifejlődő csontkinövés a csánkizület belső oldalán, mely főképen a járás kezdetén feltünő sántítást okoz. Ez utóbbi sokszor már akkor észlelhető, mielőtt még a csontkinövés konstatálható volna és abban áll, hogy a ló hátulsó végtagját járásközben kevésbbé nyujtja, majd azt a földről hirtelen, rángásszerüen felemeli (kakasjárás, csöbörbehágás). A C. mindig a csánkizület belső oldalán, közvetlenül a csánkizület alatt, a szárcsont izületi végén látható és kézzel csontkeménynek tapintható kiemelkedést képez (az ugyanitt előforduló érpók puha és összenyomható). E baj főleg keskeny, rövid és meredek csánkokon észlelhető és az ilyen csánkalakulás a szülőkről az utódokra átöröklődvén, maga a C. is átöröklékeny bántalom; de erőltetett nehéz munka közben különben rendes alakulása csánkon is képesek pókot előidézni. A gyógykezelés több heti nyugalom biztosítása, mint főfeltétel mellett, a pókra alkalmazott csípős bedörzsölésben, tüzes vas (pont- és vonaltűz) alkalmazásában vagy a szárizom inának átmetszésében áll. Csontpókos ló mindenképen kirekesztendő a tenyésztésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!