Hogyan kezdjek el ugratni?
régen ugrattam. egy kis pónival. volt h egymás után 5x leestem annyira béna voltam.és így lentröl,nem lóhátlór semmi bajom az akadályokkal,de amikor megyünk rá az akadályra elkezdek félni:/ hogyan győzhetném ezt le:(?
2. mire jó a torokszíj?de most komolyan. tök laza.mi értelme:D?
nem tudom h mióta lovagolsz meg ilyesmi,ezért csak általánosságban tudok írni.
legyen biztos az ülésed minden jármódban,lovagolj cavalettiken.kérj hozzáértő segítségét,és ha megoldható tapasztalt lovon ugrass először.:)
4-5éve lovagolok.mind a 3 jármódban biztonságosan ülök.
jelenleg is csikókat lovagolok be.
versenyzem is.
ha félsz, ne ugrass. a félelemnek valószínűleg az az oka, hogy nem ülsz még biztonságosan. díjlovagolj kicsit, az megügyesít. egyébként igen, olyan lóval kezdj ugratni, amelyik tud ugrani, tudja, mit kell csinálni az ugrás fölött, nem mellesleg türelmes, nem rohanós...
ha nincs edződ, de fejlődni akarsz, írj privátot, utána majd a többit megbeszéljük, bár egy videót jó lenne, ha látnék arról, hogy mit csinálsz :)
van lova,ugrik is vele csak mén,és nagyon 'hülye'...
inkább nem ülök rá.
amint említettem fent, RÉGEN ugrattam. edzővel stb.
aztán áttrtem díjlovaglásra. de meguntam,hogy versenyen mindig benne vagyok az első 6ban dre semmire nem fogok vele menni mert a díjovaglás kihaló félben van magyarországon.előbb jutok el akárhova a díjugratás terén..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!