Osztályban a lovat nem is kell irányítani? Csak megy a többi után?
Nemrég kezdtem el lovagolni. Eddig futószáron voltam, de csütörtökön már majd osztályban lovagolhatok.
Eddig egyedül csak egyszer lovagoltam, de akkor nem nagyon ment, mert a ló mindig másfele ment, mint amerre akartam. Nagyon nehéz volt irányítani.
Ugye osztályban majd menni fog a többiek után, és nem lesz ilyen nehéz az irányítása?
Tipikus befásult iskolaló.
Olyanok ezek a lovak mint a gépek leügeti az 1 órát pihen 1/2-1 órát aztán ez megint.
Gyorsan keress más lovardát.
Mert így soha nem lesz belőled igazi lovas
Első gondolat: IGEN
Második gondolat: nem így kellene lennie. Igazából egy osztálylovat is a lovasnak kell/ene irányítani. Ez lótól és lovardától függ, na meg a lovastól (habár az alap kell/ene, hogy legyen, hogy a kezdő lovasnak egy jól képzett lovat adnak).
Sajnos általános probléma, hogy mennek osztályban egymás után a lovak és kész. Ahol ez van, ott nem akarnak megtanítani lovagolni, csak kevés munkával akarnak sok pénzt keresni. Beállítanak egymás mögé akár 8 lovat és mennek. Ebből sok minden lehet, de nem lovastudás.
Nálunk ha többen is vannak a lovardában egy lovaglóórán (azért max. négynél meg szoktuk húzni a határt) ott bizony mindenki folyamatosan más feladatot kap, más irány, más jármód, stb. Könnyű és kellemes az oktatónak, hogy néha odaszól két szót az első lovasnak, aki általában a legképzettebb a csapatból és utána elmegy a többi, az oktató meg ül egy akadály szélén és telefonál vagy beszélget, de az ilyen helyről jobb menekülni.
Igen, eleinte nem egyszerű irányítani a lovat, mert közben rajta is kellene maradni, figyelni a kezedre, lábadra, de ha nincs a lovas megfelelő feladatok elé állítva, akkor nem is tanul meg semmit.
Igaza van a többieknek, így nem fogsz egtanulni lovagolni. Mert lehet h nehéz, no de mi egyszerű?
Ha szeretnél lovagolni, akkor menj át egy másik helyre.
Mert így nem fog menni. Mi úgy szoktuk, h ha egyszerre többen mennek együtt, akkor azok a járáson egymástól lehető legtávolabb helyezkednek el, és így mindenki maga irányítja a saját lovát, az edző utasításainak megfelelően :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!