Mit mondjak neki erre?
napi 1 evéstől nem leszel 70 kg
ezt te sem gondoltad komolyan ugye?
A tesióra kell az állóképességednek, főleg mert az ilyen túlsúlyos egyedek ülnek ki először. Figyi, a lovat nem sajnálod, hogy nehéz vagy neki?
Ha gyengének találod magad, akkor vegyél egy súlyzót és otthon erősíts, vagy kérd meg a tanárod, hogy míg a többiek futnak, te húzódzkodásokat végezz a bordásfalon, mert csak ettől fogsz erősödni.
A párom 168 cm és 96 kiló mégis fel tud ülni a lóra egyedül. Talán fogyni kéne egy kicsit és könnyebb lenne a mozgás is és nem nyavalyogni kell, hogy nem megy, hanem tenni érte, hogy menjen.
Tudod lehetetlen nincs, csak tehetetlen!
Szerintem butaság a túlsúlyra hivatkoznod! Szerintem még éppen a normál súlyban vagy. Én pl 164 centi és 68 kiló vagyok jelenleg (tavasszal még 72 voltam). És nem tartom magam kövérnek.
Szerintem a technikáddal lehet gond.
És szerintem inkább az anyukád izélgessen a súlyoddal, mint az osztálytársaid, stb.
A tesi óra rengeteget számít, akár mit is csináltok (kivéve: űldögélés és cigizés). Én amikor befejeztem a sulikat és elmentem dolgozni, rögtön felszedtem pár kilót.
Amikor elkezdtem lovagolni (előtte évekig semmit nem mozogtam), akkor néhány alkalom után rájötem, hogy a lovaglás mellett kell még valami mozgás, mert néhány kör ügetés után kiköptem a tüdőmet! Ekkor elkezdtem futni, amit néhány hónapig csináltam, amíg a kondim felerősödött a lovagláshoz.
A lóra való felszállás szinte soha nem okozott gondot, már az első alkalommal sem. (csak akkor okoz gondot, ha izomlázam van a lábamban) Nem lehet, hogy túl feszesek, merevek a lábadban az izmok? Lovaglás előtt próbáld a láb izmaidat megnyújtani.
A tesi óra pedig nagyon hasznos, és minél szadistább, annál jobb. Ez a lovaglásra is nagyon igaz! Valószínű, ha rendesen "edzel", akkor néhány tesi óra után jobb lesz a kondid.
A 3 éves lányom egyedül fel tud ülni a pónijára - ez neki legalább akkora feladat, mint neked a nagy lóra. Apropó, ki mondta, hogy a lóra karizommal kell fölszállni?????
Amúgy egyáltalán nem értelek: panaszkodsz, hogy a tesitanár megdolgoztat, de arra is panaszkodsz, hogy túlsúlyos vagy... Nos, ha heti háromszor tisztességgel végigcsinálod a tesiórát és a tanár jól meg is dolgoztat, már legalább tettél valamit a túlsúly ellen. Sajnos ugyanis hiába futsz két utcát, attól nem fogysz le.
Ha fogyókúrás tanács kell (edző vagyok) akkor a következőt csináld:
1. naponta ötször egyél keveset, két étkezés csak zöldség-gyümölcs legyen
2. felejtsd el a cukros üdítőket, teákat és mindent, még a gyümölcsleveket is, inni vizet kell, napi 3 litert és minden étkezést egy pohár víz megivásával kezdj
3. fogyni aerob körülmények között legalább fél órán át tartó mozgással lehet, magyarul lassú, de folyamatos és minimum fél órán át tartó mozgásformát keress, ilyen az élénk gyaloglás, a lassú de folyamatos kocogás, kerékpározás, hogy csak pár példát említsek. A legalább fél óra azért kell, mert ennyi idő után nyúl a szervezet a zsírraktárakhoz.
Még valami: nem piszkálás, de nálam alapkövetelmény (és még eddig senkivel sem találkoztam, aki ne tudta volna teljesíteni) hogy legkésőbb a harmadik, negyedik lovaglóórán bizony üljön fel a lovas egyedül. Aki már régebb óta lovagol (tehát pár hónapja, max. egy éve) még szőrén is simán felül egyedül, mert ez szerintem alap.
17:07
az, hogy te nem érzed magad kövérnek, és ideálisnak érzed a súlyodat, nem azt jelenti, hogy egy gyereknek a csontjai is ugyanolyan fejlettek, súlyosak mint a tied
egy tizenéves gyereken 70 kg az valósznűleg eléggé kövérnek fog tűnni, de mivel te felnőtt vagy, ezért jóval nehezebbek a csontjaid, stb. ezért nincs is rajtad annyi háj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!