Nagyon nagy baj, ha nem nyomon le teljesen a sarkam?
Figyelt kérdés
Még csak kezdő lovas vagyok de egyszerűen képtelen vagyok lenyomva tartani a sarkam.. +közben arra is kell figyelni h befelé legyen a lábfejem stb stb..:S
És már profi lovasoknál is láttam h nem mindig nyomják le a sarkukat.. :DD
DE azért reménykedem hogy sok gyakorlással sikerülni fog lenyomva tartanom..
2011. aug. 21. 20:37
1/7 anonim válasza:
Dettó. Én is kezdő vagyok, de nem tudok egyszerre arra figyelni, hogy váll-csípő-sarok egy vonalban legyen, simuljon a lábszáram a lóhoz, a sarok le legyen nyomva, ne dőljek előre, stb. Mikor próbálok hátrébb dőlni, a lábam megemelkedik, lábfej le, sarok nincs lenyomva, pedig próbálom. Szerintem, ha sokat gyakorlunk sikerülni fog!
2/7 anonim válasza:
azért baj mert kitud esni a lábad a kengyelböl illetve a sulypontod csak a kengyelbe van (kengyelböl állsz föl).
3/7 anonim válasza:
Amíg kezdő lovas vagy, bizony nehéz egyszerre annyi mindenre figyelni, de ahogy egyre többet gyakorolsz, rutinosabbá válsz, egyre több mindenre tudsz összpontosítani egyszerre, úgy fog minden egyre jobban menni. :)
Addig is gondolom az oktatód meg mindig felhívja a figyelmed a hibáidra, amit te lelkesen korrigálni próbálsz. Ennél többet jelenleg nem tehetsz, sok sikert a továbbiakban is!
4/7 anonim válasza:
Nehéz, viszont fontos. Mélyebben van a súlypontod, és úgy ülsz a nyeregben mélyen, ha a sarkad is lent van. Egyszer ülj be jól, aztán azt próbáld tartani, esetleg kérd meg az edződ, vagy valakit aki ott van veled mikor lovagolsz, hogy mindig szóljon rád, ha elmozdul, vagy nem jó. Nálunk is így szokott lenni, nekem pl csomószor az öklöm feküdt, vagy a sarkam nem volt lent, a lány mindig rámszólt, így természetessé vált...:)
5/7 anonim válasza:
egyrész könnyen belecsúszhat a kengyelbe a lábad, ha nem nyomod le a sarkad, másrész ezzel a mozdulattal éred el, hogy a vádli izmai megfeszüljenek, vagyis hogy biztosabb legyen az ülésed. ha még kezdő vagy, akkor ne aggódj, majd hozzászoksz, a végén nem is kell majd figyelned magadra. (egy rossz szokást azonban sokkal rosszabb kijavítani magadon) hasznos lehet, ha minden nap megmozgatod a lovaglásnál használt izmaidat, és a lépcsőfokokra állva nyújtod a sarkad lefelé. én sokszor még a buszmegállóban is ezzel szórakozom :D
6/7 Mr23 válasza:
ahogy az előző is mondta nyújtsd meg lovaglás előtt rendesen a vádlidat... nekem az sokat segített ;) amúgy meg majd tanügetésnél fog ez nagyon kelleni mert ott másképp nagyon könnyen kicsúszik a kengyelből a lábad ;)
7/7 anonim válasza:
nekem két dolog segített. évekig küzdöttem ezzel, de két feladatot hosszan gyakorolva pikkpakk olyan szépen lenyomom a sarkam aóta is:) 1ik és legfontosabb!nagyon sok ügetés könnyített!nem könnyő hanem könnyített (másképp kétpontos)ülésben kifulladásik amig csak bírod!ezt mindig lovaglóóra alatt tedd meg. a másik pedig s akenygel nélküli lovaglás gyakran és közben törekednia mély saroktartásra. Ezt még George Morris is megmondta, amig az ember ezt akét dolgot nem gyakorolja eléggé soha nem fogja tudni tisztességesen lenyomva tartania sarkát lovaglás közben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!