A vágta vagy az ügetés fárasztóbb a lónak?
Figyelt kérdés
2011. aug. 16. 08:22
2/15 anonim válasza:
Neked mi a fárasztóbb, ha sprintelsz vagy ha kényelmesen kocogsz? :) Ebben az értelemben a vágta természetesen.
4/15 anonim válasza:
Ez a logika azért nem teljesen igaz az állatvilágban, h ami gyorsabb = fárasztóbb, vegyük pl. a kengurukat, akik úgy vannak "kitalálva", hogy az előző ugrásuk energiáját át tudják vinni a következőbe, így kevéssé fáradnak, pedig igencsak gyorsan haladnak közben.
A lovak a természetben egyébként nemigen ügetnek, inkább lépnek és vágtáznak.
5/15 anonim válasza:
Neked melyik fárasztóbb, ha teljes erőddel rohansz, vagy ha kocogsz?
6/15 anonim válasza:
Ügetés annak 4 fázisa van
a vágtának meg csak 3 a vágtába a lovat viszi a lendület
7/15 anonim válasza:
"A ló alapvetően három jármódban közlekedik, lépésben, ügetésben és vágtában. Természetes körülmények között a lépést és a vágtát használja leginkább, és viszonylag keveset üget. Munka közben viszont szívesen használjuk az ügetést, mert ebben a jármódban viszonylag nagy sebességgel (15-18 km/óra) hosszú ideig képes haladni a ló."
8/15 anonim válasza:
Hát az utolsó valamit félre írt, hiszen az ügetés 2 ütemű...
De amúgy szerintem is a vágta a fárasztóbb a lónak, bár amikor ki vannak engedve a legelőre a lovak, akkor én nem igazán láttam őket ügetni, inkább vágtáznak, mivel számukra az ügetés természet ellenes, és a lépés és a vágta az alapvető jármódjuk :)
9/15 x) válasza:
Szerintem nem teljesen igaz hogy az ügetés természetellenes nekik... például vannak lovak amik szinte mindenhova csak ügetnek a legelőn is (a mi lovardánkban is volt egy ilyen ló). Lótól is függ hogy melyiket szereti jobban, de a vágta fárasztóbb neki, az ügetés viszont olyan szempontból nehezebb hogy jobban oda kell figyelnie. :)
10/15 anonim válasza:
Egyértelműen az ügetés és az jobban strapálja az izületeket ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!