Mennyi az esély rá, hogy megállít a rendőr lószállítás közben?
A jogszabály szerint bizony KELL a lóútlevél minden lószállításhoz, akkor is, ha csak a szomszédba viszed. Ha nincs szerencséd és egy a jogszabályt ismerő, kekeckedő kedvű rendőrbe botlasz, bizony megkeserítheti az életedet. Nem nagyon jellemző, hogy a rendőr a ló papírjai után érdeklődne, de ha a lónak van sütése, akkor marhalevele is van, az, plusz az adásvételi szerződés elég fog lenni neki. Ha a rendőr megállít, sokkal inkább az iránt szokott érdeklődni, van-e jogsid lószállítóra. Nekem nincs, de eddig még mindig megúsztam. :-) Lehet az is közrejátszik, hogy kivétel nélkül mindig fiatalabb pasi rendőr állított meg, én meg fiatal, szőke csajszi vagyok. :-))
Mindenesetre marhalevelet kérd el, mert te is csak azzal tudod a lóútlevelet kiváltani.
Annak, aki az oltási könyvről félrebeszélt, az valaha igaz volt, de most már a lóútlevélbe kell az állatorvosnak bejegyezni az oltásokat, vérvizsgálatot, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!