Melyik méret legyen?
Ezzel nagyon nem értek egyet.
A pony a póniknak/csikóknak való, a cob az átlagnak, de az lehet nagy ló, kis ló, félvér, telivér, ügető, bármi. A full pedig a kifejezett nagy fejű lovaknak való.
tapasztalataim alapján a full az átlag. :) nem fajtafüggő, de pl. arabokra cob-ot használnak/használunk.
a pony az egyértelműen póni. a cob az kislovakra és finomabb, kisebb fejű lovakra kell.
full az átlagos felépítésű, 170 körüli lovakra való.
illetve van még az x-full, ami a fullnál is nagyobb. ez általában hidegvérűekre és kosfejű, nagyobb lovakra kell. mi pl. nóniuszra és egy magyar sportlóra használunk x-fullt. :)
mint mondtam, nem fajtafüggő a dolog, de ha magyar félvérről van szó, akkor meg főleg nem! :) ha a lovadnak finom metszésű, kicsi feje van, akkor cob. de ha szélesebb, nagyobb a feje, vagy erőteljesebben látszik az orrcsontja, akkor full.
de ha raksz képet, akkor hasznosabb válaszokat tudunk adni! :)
Ahogy előttem is mondták, a póni (PS) a legkisebb, a cob (CS) a középméret, a full (FS) pedig általában a hidegvérű, nagyobb fejű lovak számára van.
Szerintem is inkább vegyél fullosat, mert lehet kisebbre állítani. Én cobosat vettem az angol telivéremnek, neki is kisebb a feje, de pont jó rá :)
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!