Hogyan lehet az adott jármódban jobban hajtani a lovat?
Ugyan már többször szó volt róla, de tessék:
LÉPÉS:
Mivel az előrehajtó segítséget a ló megfelelő oldali hátsó lábainak adjuk lépésben, ezt akkor kell tenni, amikor az aktuális oldali hátsó láb lendül. Ez pedig az átlós első láb talajfogása után történik.
Tehát amikor a ló jobb első lába földet ér, a bal csizma hajt előre a hevedernél, amikor a bal első lába talajt fog, a jobb csizma hajt. Mellette derék.
ÜGETÉS:
Könnyűügetésben a csizmák és a derék finom előrehajtó segítsége a leülés ütemekor történik. Tanügetésben minden ütemre - itt fokozottabb a derék segítsége.
VÁGTA:
minden ütemre a vágtabeugrató segítséggel előrehajtás. Vágtában a minden ütemre való -mielőtt a belső hátsó "indító láb" lendül- belső csizma+derék előrehajtó segítsége, miközben a külső csizma a heveder mögött kb egy tenyérnyivel ellentart, tehát előrehajtást nem végez.
utolsó válasz nagyon profi :)
ha a lépésben való fokozás leírása kicsit bonyolult, akkor én úgy szoktam magyarázni, hogy ha megfigyeled, akkor a ló oldala lépésben ide-oda hintázik oldalra. neked mindig akkor kell csizmát alkalmaznod, amikor érzed, hogy ellendül, mintha "tovább szeretnéd nyomni"
:)
Igen, így is lehet.
Én is vagy azt oktatom, hogy a domborodó oldalra nyom, vagy úgy, hogy jobb első letesz, bal nyom, bal első letesz, jobb nyom.
Valóban kicsit bonyolult lett, csak kicsit meg akartam magyarázni a logikáját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!