Hogyan kell vágtázni?
Figyelt kérdés
2011. júl. 22. 21:16
1/7 anonim válasza:
Nos, ez furcsa kérdés. Ha még nem jutottál el odáig, akkor felesleges kérdés, ha meg már olyan szinten vagy, akkor az edződ el kellett volna hogy mondja. Furcsa hasonlat, de kb. olyan mozgást kell végezz miközben a ló vágtat, mintha a nyerget (nyalnád) vízes lenne és az ülepeddel törölnéd folyamatosan oda-vissza.
2/7 A kérdező kommentje:
És akkor vágta közben nem kell felállni úgy mint az ügetésnél?
2011. júl. 22. 21:40
3/7 anonim válasza:
Nem kell felállni. Nekem azt mondta az oktató, hogy a vágta könnyebb, mint az ügetés, csak meg kell tudni állni. Csütörtökön kezdtem vágtázni tanulni.
4/7 anonim válasza:
Oké, ne keverjük a vágtát az ügetéssel. Van a tanügetés, amikor folyamatosan ülsz, van a könnyűügetés, a leggyakoribb, mikor könnyítessz neki, és ügetésben is van kétpontos ülés, mikor folyamatosan állsz, de ezt ritkán használjuk.. A vágtában van a munkavágta, meg a vadászvágta, a munkavágtában folyamatosan ülsz, és ahogy az első írta, törlöd a nyerget, a vadászvágtánál meg folyamatosan állsz, ezzel könnyítessz a lónak, viszont vágtánál nincs olyan, hogy felállsz, leülsz, mint a könnyűügetés, itt csak az a kettő van, amit leírtam.
5/7 anonim válasza:
A vágtánál nem kell felemelkedned, sima alapvágtánál nem. a munkavágta más, idővel ha eljutsz odáig megtudod te is...
A kérdés eléggé furcsa valóban, szerintem az oktatód elmagyarázza ha eljön az ideje. de a lényege maradj ülve, belső csizma előrébb, a hátsó hátrébb és úgy rakd oda a ló oldalához, és adj neki külső állítást hogy helyes lábra ugorjon be!
6/7 anonim válasza:
Szerintem állva jó vágtázni. Ha ülök, akkor gyakran kiesek a ritmusból, de ha elég sokat gyakorolsz, az már jön magától.
7/7 A kérdező kommentje:
sZERINTEM ha legközelebb megyek, akkor majd megkérdezem, hogy már kipróbálhatom e (most ezen a helyen kétszer voltam és hát nincs normális oktató, mert aki most van az csak lovagolni tud, oktatni nem igazán.. (de a hónap végére lecserélik egy jóra.)
2011. júl. 23. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!