Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hány évesen lehet elvinni a...

Hány évesen lehet elvinni a gyereket lovagolni?

Figyelt kérdés

Van egy kis háttértörténet:

Kiskoromban egy lovarda mellett laktunk egy darabig, ami elég volt arra, hogy egy életre belém oltsa a lovak szeretetét. Sajnos a szüleimnek sem az anyagi helyzete, sem a hozzáállása nem engedte meg, hogy lovagolni tanuljak, mindössze néhány alkalommal ültem lovon. Ezért maradt az, hogy ha felnövök, akkor megtanulok lovagolni. Felnőttem, de jött az egyetem, és még egyetem alatt megfogant a kisfiam is. Októberben lesz három éves, és úgy tűnik, megfertőztem a lovak iránti rajongásommal. Egyre aktuálisabbnak érzem a kérdést az életemben, hogy most már végre megtanuljak lovagolni, és ha lehet, vinném a fiamat is. Hány évesen szokták a gyerekeket lovagolni tanítani? Úgy gondolom, az első osztályos kor lenne az ideális, de egyre gyakrabban kérdezi, hogy mehetünk-e lovagolni, és veszünk-e lovat? Szívesen elvinném, hogy kipróbálja, és egyáltalán egy igazi lóval hogy viselkedne. Ti, tapasztalt lovasok, és lótartók, mit javasoltok? Köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 21. 11:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Mi is Győr-Moson-Sopron megyeiek vagyunk:)

A következő bébi kb. 5 év múlva van betervezve, mert még csak 20 voltam, amikor a fiam született.

2011. júl. 21. 15:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Három évesen már bőven viheted:)
2011. júl. 21. 18:15
 13/15 anonim ***** válasza:

tegnap 14:44 vagyok.

Mi pest megyében lakunk. Tábort esetleg nem tartanak ott? Van a neten elérhetősége a lovardának?

Kedves Kérdező, Te viszont simán elkezdhetnél lovagolni. Mire jönne a következő, simán megtanulnál annyira lovagolni, hogy a terhesség és szülés után csak kis gyakorlással vissza rázódnál.

2011. júl. 22. 15:56
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia. Én amikor elkezdetem lovagolni alig voltam 4 éves, de 5 évesen már szabadon vágtáztam és 7 évesen volt az első ugró edzésem és most 13éves vagyok és versenyekre járok nagyon örülök, hogy ilyen korán elvittek lovagolni a szüleim és szerintem nyugodtan viheted a kislányt, szerintem élvezni fogja a lovaglás minden percét :)
2011. júl. 24. 11:51
 15/15 anonim ***** válasza:
ennyi idősen is lehet már vinni, az elején jó darabig még sétáltatni fogják, de lehet h van megfelelő lovuk arra, hogy egy idő után futószáron mehessen. Rosszat biztos nem teszel vele neki, ha anyagilag megengedhetitek, akkor hajrá :)
2011. júl. 25. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!