Mi okozhatja a sántaságot?
A ló amiről szó van a jobb melső lábára sántít, már több napja. A lovaknál előfordul a sántítás így vártunk hátha rendbe jön.
Mielőtt bárki írná hogy állatorvos, ki van rendelve szombatra, csak kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra.
Semmi külső nyom, a lába nem melegebb, patája rendben,nem dagad, külső sérülés nincsen. Valakinek hasonló tapasztalat?
/4 éves,herélt, belovaglás alatt/
Rossz helyre lépett, meg lett erőltetve.
Az én lovammal is elfordul bár már 20 éves de ha rossz helyre lép azonnal sántít.
Nem lehet amúgy hogy valamibe belelépett? És azért sántít?
Akár megrepedhetett a patája is és ezért.
Lehet hogy lett egy törés a patáján!Vagy benne van egy kavics ami nyomja neki!
De lehet hogy csak meggyökkent neki!
Az én heréltem is megugrott egyszer és neki is megyökkent a lába ezetes vízbe áztatott törölközőt csavartunk rá!
Valamint gyógyszertárban lehet kapni lóbalzsamot hűsítő és melegítő krém is van belőle,de ha nincs begyuladva medagadva akkor nem tudom!
Köszönöm az összes választ!
Hűteni nem mertem mert van oylan eset is hogy melegíteni kell és akkor ártok neki!
A probléma a következő volt, volt egy seb neki a lába hátsó oldalán, nagyon nehezen észrevehető, egy vágás a bőr rajta volt. le kellett vágni a felső bőrréteget azután pedig kimosna, naponta betadine-t tettünk rá, és fújtuk ilyen légy elleni micsodával amit az állatorvos adott és szépen javult a helyzet. Úgyhogy ha valakinek sántít a lovacskája alaposan vizsgálja át a nehezen látható helyeket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!