Hogy tudnám megoldani?
esetleg kérhetsz egy sámlit általában a pacildákban van :)
ha leengeded a kengyelt egy kicsit akkor nem kell olyan magasra rakni a lábad viszont nagyobbat kell emelned a lábad... nekem nem voltak ilyen problémáim mert szertornázok és a gerendára való felrugaszkodás hasonló..
Am olyat is láttam már hogy valakinek hátulról a hátát megtolták és így fel tudott ülni...
15:14 vook...
Én is 13 éves vagyok de nálunk még nálam idősebb, fiatal huszonéves nőket is "feldobnak" a pacikra :)
Ez egyáltalán nem gáz. Előző is leírta, ha feldobnak, legalább nem nyomod a marját, és nem utolsó sorban a nyereg is teljesen a helyén marad. Attól függetlenül, hogy jól meg van húzva.
Szóval nagyon nem gáz, ha feldobnak. Nálunk volt olyan ló, aki nem is nagyon viselte el máshogy a felszállást.
Valóban kényelmesebb a lónak, ha feldobnak, mert nem terheled annyira a hátát, de azért érdemes megtanulni a kengyeles felszállást. Pl ha leesel terepen, nem biztos h ott lesz vki, aki feldob ;)
Először sztem csinálj ilyen láb-comberősítő gyakorlatokat, meg nyújtásokat. Utána pedig először egy kisebb lovon próbáld meg a felszállást. Sokat segít az, ha lejjebb állítod a kengyelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!