Hogyan tudnám kiülni a vágtáját?
Figyelt kérdés
Van egy ló a lovardába akit nagyon megszerettem. Csak az a gond hogy olyan nagyokat lép hogy sem a tanügetést nem tudom megcsinálni rajta és a vágtáját sem bírom kiülni. Állandóan elemelkedek róla. Nem az a baj hogy nem bírok tan ügetni meg munka vágtázni hanem az hogy nem bírom kiülni az ő ügetését és vágtáját! :/ Pedig elvileg nagyon kényelmes mind a két jár módja!2011. júl. 11. 13:44
1/7 anonim válasza:
Próbáld meg azt, hogy ez lehet hogy hülyén hangzik, de töröld végig minden vágtaugrásnál az ülepeddel a nyerget. A hátsó nyeregkápától az elsőig. Nekem is mindig ezt mondta az edzőm és működött.
2/7 anonim válasza:
A nagy galoppú lovak vágtájának a megszokása eleinte nekem is gondot okozott, de az a titok, hogy fel kell venned az ő ritmusát, és nagyon lazának kell lennie a derekadnak. Épp ezért, ha én pl új lóra ülök, ami nagy galoppal rendelkezik, először vágtában kb 1 kör erejéig könnyített-vágtázom vele, hogy ráérezzek, és hogy kitapasztaljam. Utána lassan ráereszkedek és minden gond nélkül menni szokott.
A tanügetésnek pedig mennie kéne. A nagyléptű lovak nem szoktak dobálni, könnyű kiülni az ügetésüket. Hacsak nem inkább felfele lép, mert az persze nehezebb és egyes egyedeknél pokoli kényelmetlen. Próbáld meg először kengyel nélkül.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
:D
2011. júl. 11. 15:15
4/7 anonim válasza:
ájj ki ugy vágtánál mint amikor ugrassz csak ne döjj rá maradj álló helyzetbe
5/7 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy ezt csinálom most is. Vadászvágtázom, csak az a baj hogy ezzel nem gyakorlom sem a munkavágtát se azt hogy az ő hátán hogy munkavágtázzak.
2011. júl. 14. 15:09
6/7 A kérdező kommentje:
Ja és de mert dobál és közbe nagyokat is lép! :/
2011. júl. 14. 15:11
7/7 anonim válasza:
Ha a ló minél távolabb rakja ügetésben a lábát, annál kényelmesebb lesz a vágtája és az tudom javasolni, hogy lábszár oda szorít(öleled a lovat)sarok le, csípő ellazít és kövesd a ló mozgását, és próbáld "radírozni" a nyerget(azaz folyamatosan súrold, ülj a nyeregben) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!