Mi a véleményetek az Akadémia Lovasiskoláról?
fél évet lovagoltam ott, a másik szokásos hely mellett (ami bár kisebb de sokkal jobb), mert használhatatlan volt a pálya. az első pár hónap nagyon tetszett, de aztán észrevesz az ember dolgokat...
a hely hatalmas hibája, amiből az összes többi hiba is kiindul: FUTÓSZALAG. X időre odamész, ha szerencséd van nyergelhetsz. felülsz. óra vége, lovat átadod a következőnek. sokszor arra alig volt időm h adjak neki vmi jutalmat...
nincs megszabva, h melyik lóra milyen lovas ülhet, tehát pl. a full menős-kitörős újonc lovacskára egy kezdőt éppolyan nyugodtan ültettek, mint engem, aki lassan 4 éve lovagol. én tudtam fogni, de a kezdő arcán láttad azt a rejtett rémületet. ugyanez a "típushiba": az érzékeny szájú lóra ülhet finom és durva kezű lovas is. ne tudjátok meg h megy az a szerencsétlen a durva kezű alatt... -.-"
oktatók sokat cserélődnek, és általában azt küldik el (vagy megy magától), akit a legtöbben szeretnek = a legjobb.
a lovak többsége egész nap, egyhuzamban 4-5 órát megy. ez még egy yoo kondiban lévő lónak is kurv@ sok...
nem leírni akarom a helyet, mert élveztem az ott eltöltött időt, csak nem is tudom...én nem tudom tolerálni a fent leírtakat. :S főleg, hogy a szokott helyen (ott lovagolok majdnem 4 éve) mindig én nyergelek, én pucolom a lovat. egy oktató van, aki megszabja, hogy melyik lóra milyen tudású lovas ülhet fel. a lovas sincs így beszarva, illetve a finom szájú hatalmas menőkedvű lónak is kellemesebb, ha jó egyensúlyú, finom kezű, határozott lovas lovagolja, és nem teszünk fel rá nyugtalan kezű-lábú kezdőket.
személyesen ugyan nem próbáltam, de mindenki, akivel beszéltem és lehúzott ott néhány hónapot, hasonlókat ír (elsőre szép és jó, de aztán előbukkannak a szépséghibák) még régen jártam oda egy ideig, már vagy 10 éve, de akkor olyan benyomásom volt, amitől azóta se mentem még a közelébe se. és ez független a rengeteg negatív véleménytől, amit hall róla az ember.
/ami érdekelne... másik két válaszolók, ti hová jártok lovagolni? 17ker? melyik lovarda? most próbálok lovardát váltani, de annyira nem találok jót, hogy elkeserítő./
00:02 --> én nem Pestre járok, bár közel lakunk. 17. kerületben próbáltad már az Airport-ot? csak jókat hallottam róla, személyes tapasztalattal sajnos nem tudok szolgálni. vagy az Ásvány utcai lovarda is 17. ker., egy ismerősöm oda jár és imádja. :) mindkettő kisebb, családias lovi.
(02:06 voltam)
és a Kárpátia lovasudvarról vagy a Berri lovardáról hallottatok már? Érdemes oda menni? :D
Én is a 17. kerbe lakok és most keresek lovardát..csak nem tudom hova érdemes menni.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!