Milyen miskolci (vagy a környéki) lovardákat tudtok/ismertek?
Bükkszentkereszt: jó,ha már tudsz lovagolni,ha terepre akarsz menni. Tanítani nem nagyon tanítanak,inkább a tereplovaglás a jobb náluk.
Görömböly: oktató függvénye,van aki szereti,van aki nem. Sárga csikó: nem ismerem,de úgy hallottam nagyon drága.
Miskolc és mályi között is van egy lovasiskola,úgy tudom jók az oktatók,van terepre is lehetőség,nem a legdrágább,de nehéz oda menni,mert nagyon tele vannak.
A Bükkalja lovasiskolára gondolok. Pár éve jártam oda,két oktatóm volt,mindkettő nagyon rendes,de jól oktatott,jó ló is volt.De hallottam egy oktatóról,aki csak "utaztatja" a lovasokat. Olyat hallottam,hogy valaki azért nem maradt,mert ugratni nem akart volna,azt lehetett volna gyakorolni,de pl terepre nem lehetett eljárni,arra lett volna pedig igény.
Közben nővérem megkérdeztem a sárga csikóról,azt mondja jól oktattak ott is,rendesek voltak,jó lovakkal,bár nem kifejezetten sportoktatók.
Bükkszentkereszten régebben jártam párszor.Rendes oktatás nincs,csak kiviszik az embert az erdőbe,attól függően mennyire tud lovagolni,vezetik a lovat,vagy ők maguk is lovon mennek.
A mályi mellettiről hallottam nagyon jókat.Egyszer nézelődni mentem ki.Ami nekem nem tetszett,hogy egyszerre többen voltak a pályán(személy szerint ez zavar engem),viszont nagyon odafigyeltek mindenkire,kezdőtől a haladókig,akik oda járnak nagyon szeretik.
Talán még majláton is van egy család,akik oktatnak,alapokra jók,de fejlődni nagyon nem lehet náluk,úgy hallottam
Én a Balogh-Ligetet tudnám ajánlani, én is oda járok! Most lett új oktató, és ő kedvesebb. Van fedeles pálya, nézd meg a honlapot is: www.baloghliget.hu
Vagy pedig a Mogyorósi Lovardát válaszd: [link]
Igaz, ott még nem jártam, de egy ismerősöm oda jár. Nézd meg ezt a két lovardát!
A Bükkszentkereszten lévő Oroszkúti Lovastanya nem a legjobb, nem kötelező a kobak, és csak terep van.
Vagy a Balogh-Liget, vagy a Mogyorósi Lovarda.
Én a Baloghból jöttem át Appelékhoz.
már 4 éve járok hozzájuk, most vettem saját lovat, most őt lovagolom. Sokan mondják, és hallom is vissza, hogy nem jó a lovarda, mert nem jó a pálya, akadályok sincsenek, és az oktatók bunkók, meg a társaság sem jó.Nos, 2 pálya van, az egyik homokos, betűkkel, a másik pedig egy sima füves karám. Akadályok márpedig vannak, (vadonatújak) 90 cm-esek. 2 oktató van, az egyik a kezdőkkel, gyerekekkel foglalkozik, megmutatja nekik, hogy hogyan kell ülni a lovon, irányítani a jószágot, és a legalapvetőbb dolgokat tanítja meg. Van egy másik, aki a haladó lovasokkal foglalkozik. Kiváló terep lehetőségek vannak. Az óradíj megfizethető (1500 ft/óra). Az órák nem abból állnak, hogy körbe körbe megyünk, hanem ügyességi feladatokat, alakzatokat hajtunk végre. A lovakkal való ismerkedési lehetőség még mindig fennáll. Amit eddig tapasztaltam, (már 4 lovardán vagyok túl, ők az 5.-ek) ez a legjobb lovarda, de ez csak az én nézőpontom.
Bükkszentkereszti: ugyanazt tudom elmondani.
Balogh: elég futószalagos jellegű, eddig nem nagyon hallottam pozitívakat róla, de szép, jól felszerelt hely.
Mogyorósi: 3000Ft/óra asszem, nem jártam még ott, de jónak tűnik.
Görömböly, a "fenti": nagyon a versenyzésre vannak rákattanva. Meg asszem 4000Ft egy óra.
Görömböly "lenti": na én ide járok :)) 2000Ft egy óra, bár én most lovat bérelek. Van homokos pályánk, rendes akadályaink, military pályánk. Sokat járunk terepre, főleg inkább oda meg a militaryra ugratni. 13 ló van, ebből 8 nem bértartott, rajtuk lehet lovagolni. Ebből 1 csikó, 1 shetlandi póni és 1 sportpóni van, gondolom a pónik már kicsik neked, így 5 ló marad.Szerintem elég jó hely, a legjobb, ahol valaha voltam :) Ha érdekel, írj privit és megadom az oktató számát :)
Hát..igen appelékről jót még nem nagyon hallottam.
Az utolsónak írtam privit.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Pedig a Balogh-Ligetben elég egy félórát lovagolni (az 2100 Ft, én is annyit szoktam), vagy megkérdezheted, van-e valami, amit lovaglásért cserébe tudnál csinálni. A Balogh-Liget nagyon jó lovarda.
Persze megnézheted a Görömbölyit meg a Mogyorósit is, csak ne a Bükkszentkeresztibe menj, azt semmiképp sem ajánlom!
Appeléket pedig valaki szereti, valaki nem, erről megoszlanak a vélemények. Próbáld ki, majd rájössz, te az Appelékat kedvelők vagy nem kedvelők közé fogsz tartozni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!