Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Elszalad a lovam! Mit tegyek?

Elszalad a lovam! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már másodszor voltam terepen, de a lovam vágtában mind kétszer nagyon elszaladt, és akárhogy húzom a szárat nem akar megállni, vagy még lassítani sem.Megpróbálom körre állítani, de csak a fejét fordítja el.Mit tegyek?
2011. jún. 18. 19:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ne folyamatosan húzd a szárakat, hanem húz,enged,húz,enged. Nekem ez mindig beválik :)
2011. jún. 18. 19:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm.Megpróbálom. :)
2011. jún. 18. 19:35
 3/12 anonim ***** válasza:
még az is beválhat, ha jobb szár-balszár mozgatással fűrészeled a száját, bár sok esetben ettől még dinkábbak lesznek. én arra esküszöm, hogy húz enged-húz enged - ahogy az előző írta, csak még meg szoktam húzni a derekamat is - erélyesebben, mint szoktam. vagy tegyél rá egy kikötőt - ne húzd meg túlságosan, csak keretnek, és akkor nehezebben feszül ki - hátulütő h így viszont könnyebben bakol.
2011. jún. 18. 19:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, a fűrészelésről már hallottam.Hát ha más nem segít akkor.Elvileg érzékeny lesz tőle a ló szája.
2011. jún. 18. 19:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem, a fűrészeléstől pont hogy betompul és betonszája lesz. Én sem alkalmazom, sokszor nem is azt váltja ki, amit szeretnék, csak egy opciónak írtam.
2011. jún. 18. 21:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Megfeszíted a derekad, a szárba ne kapaszkodj, mert azt is megszokja mint a csizmát az oldlaában, és egy idő után nem reagál. Ha körre akarod fordítani, akkor ne csak az egyik kezed húzd, ha belkézre körre fordítod, a jobbal tarts rá, azt is húzd, és úgy húzd a bal szárat is. Mellé a bal ülőcsontodra terhelj, a bal kengyelre "támaszkodj", és a jobb lábaddal piszkáld, szóval mindent vess be, hogy arra menjen.. (Bár ezektől a módszerektől külön-külön is el kéne forduljon..) Sok sikert:)
2011. jún. 18. 21:17
 7/12 anonim ***** válasza:

Két kézzel húzni a szárat tök felesleges, nem tudsz erősködni egy 600-700 kilós jószággal.

Játszani a szárral érdemes (plusz nagon határozott deréksegítség), de a helyedben terepen is sokat lovagolnék átmeneteket, 3-4 vágtaugrás és ismét felveszed.

Jó, ha van Veled nyugodt terepló, aki nem rúgós, amögé beállhatsz és úgy próbálhatnátok a hosszabb vágtákat is nyugisan, h végig mögötte tartod. Ha elkapatná magát, szólsz és a vezetőlovas felveszi a lovát. (érdemesebb szűkebb fasorokban próbálkozni, h ha nem menne Neked, ne nagyon legyen lehetősége kitörni oldalra)

Ha _nagyon_ elvinne terepen és veszélyhelyzet áll fenn, akkor viszont ne szórakozz, hogy "csak elfordítja a fejét ésatöbbi", hanem akkor (humánus vagy sem)nagyon keményen húzd be a fejét oldalra (plusz persze csizma, derék, testsúly)- de mondom ezt csak akkor, ha nagy a gáz.

2011. jún. 18. 21:20
 8/12 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm a válaszokat.Remélem így már menni fog.
2011. jún. 19. 14:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Az előzőek nem írták: esetleg martingál vagy leszorítószíj, erősebb zabla.

Ha nem segít futószárazd le lovaglás előtt! :)

2011. jún. 19. 16:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, martingál van rajta.Az jó ötlet, hogy megdolgoztatom egy kicsit előtte.
2011. jún. 19. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!