Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit rontok el vágta közben?

Mit rontok el vágta közben?

Figyelt kérdés
Még csak futószáron vágtáztam, és kapaszkodhattam, de olyan volt mintha egy filmben lennék és egy vadlovat kéne megülnöm. Oktatóm szerint túl merev vagyok. De ha csak egy picit próbálok lazább lenni, már szinte repülök is a nyeregből.
2011. máj. 24. 08:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Nyugi idő kérdése és rájössz a módjára. Az a lényeg, hogy a csípőd legyen laza.

Pontosan akkor repülsz ki a nyeregből, ha túl merev vagy, mivel abszolút nem tudsz "belesimulni" a ló mozgásába.

Kapaszkodj meg, és próbáld a fenekeddel hátulról előrefelé "kitörölni" a nyerget. Ez most hülyén hangzik, de a mozdulatsor az ez.

Elkeseredni meg nem kell, senki nem az anyja hasában tanult meg vágtázni.

2011. máj. 24. 08:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Az első jól mondta a mozdulatsort.

Ügetés hogy megy?

Egyébként meg a laza láb nagyon fontos. Ne görcsösen szorítsd, hanem finoman, leengedett sarokkal tartsd magad. váll hátul, és nyugi :) menni fog

Esetleg arra kérheted meg az oktatót, h többet tanügessetek, az segít ellazítani a csípőt. Megy már a tanügetés kengyel és kapaszkodás nélkül?

Vagy még ami nagyon jó, hogy ha először nem nyeregben, hanem voltizs hevederrel vágtázol, azt is érdemes megpróbálni.

hány éves vagy?

2011. máj. 24. 09:35
 3/4 anonim ***** válasza:
lehet hogy félreértetted, nem kell magad teljesen ellazítani, csak a csípődet és a derekadat, hogy a hullámmozgást felvegye a gerinced. a comb, térd, vádli ugyanúgy tapadjon a nyereghez :)
2011. máj. 27. 09:30
 4/4 anonim ***** válasza:
ja és segíthet, ha hátradőlsz egy kissé
2011. máj. 27. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!