Hány éves kortól lehet ugartni lovon?
Figyelt kérdés
Egyik barátnőm azt mondta , hogy szerinte csak kortól függően lehet bármilyen akadályt is átugratni lovon.2011. máj. 9. 20:23
1/11 anonim válasza:
Szerintem négy éves kor előtt nem kéne ezzel terhelni.
2/11 anonim válasza:
Talán 6-7. Fiatalabb gyerekek még nem szoktak annyira odakoncentrálni a lovaglásra, hogy érdemben olyan szintre jussanak, maikor már ugratnak nagyobb akadályokat. Persze kivétel akadhat.
3/11 anonim válasza:
Nem kortól, hanem tudástól függ.
4/11 anonim válasza:
Na most a ló kora a lényeg, vagy az emberé?
Lóval inkább 5-6 éves kortól lehet elkezdeni ugratni.
Gyerekként pedig lehet 6-8 évesen kezdeni. Rengeteg pónis verseny van, ahol ugratnak.
5/11 anonim válasza:
ekkora marhaságot... ez nem kortól függ, hanem attól, hogy hol tartassz lovaglásban egyik ismerősöm 6éves és most kezdett ugratni, a másik viszont nemrég kezdett lovagolni 40valahány éves... mégsem ugrik! ez attól függ hogy: futószáron vagy szabadon lovagolsz... tudsz-e ügetni, vágtázni, megtudod-e tartani a lovat... milyen lovon ülsz stb.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi , szerintem is igazatok van de a barátnőm annyira erősködött hogy csak 15 16 éves korban lehet elkezdeni :S Kösazi:)
2011. máj. 11. 19:03
7/11 anonim válasza:
én 11éves vagyok és problémás lóval 130-as pályákat nyomok le!
8/11 anonim válasza:
11 évesen kezdtem ,most 13 vagyok, és éppen rajtvizsga előtt állok egy kisebb méretű gidrán csődörrel, ez azt hiszem magáért beszél, a barátnődnek meg megmondhatod, ogy nem kor, hanem tudás kell, és rátermettség!
9/11 A kérdező kommentje:
Hú ! ügyesek vagytok én még csak ilyen nagyon minimális akadályt ugrottam át de szeretnék rajtvizsgázni!! Köszi nagyon!! :D
2011. máj. 13. 19:19
10/11 A kérdező kommentje:
Majd ha már ügyes leszek XDXD
2011. máj. 13. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!