Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan edzetek a versenyek előtt?

Hogyan edzetek a versenyek előtt?

Figyelt kérdés
Díjugrató, díjlovas és távlovas versenyek gyakorlási módszereire volnék kíváncsi. Írjátok oda a versenyág nevét!
2011. máj. 7. 11:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Díjugratás.

úgy ahogy a versenyen. néha az elején egy kis torna a lovon. egyébként tényleg mindent úgy ahogy a versenyen, vagy csak simán kiteszem az akadályokat, és próbálom minél szebb ugrásra buzdítani a lovamat.

2011. máj. 7. 12:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Születésétől kezdve a edzi az ember a lovat, annak a pár évnek a történéseit meg írja le halál. Nem úgy megy, hogy verseny előtt 2 nappal gondolok egyet, aztán felkészítem versenyre hipp-hopp...
2011. máj. 7. 12:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem, kedves utolsó. Hogyan gyakoroltok, milyen gyakorlatokat használtok! Ha van egy féléves csikód, honnan tudnád, hogy 7 éves korában milyen versenyre fogtok menni?
2011. máj. 7. 12:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Heti 2 ugróedzés van, a többi idomítás, de heti 1x ajánlott beiktatni terepet, amin kondicionálhatsz, vagy csak pihentethetsz - aktív pihenő.

A 2 ugróedzésból az egyik ugró-idomító (melyen nehéz vonalakat, íveket, összekötéseket gyakorolsz, de magasabb akadályon, mint a versenymagasság, az ugrások típusától függően), vagy gimnasztika (amikor kettes-hármasugrásokat, vagy sorokat gyakorolsz, be-ki-t vagy egyre emelkedő sorokat) a másik pedig pálya, amin a kategóriához mért pályákat, vagy félpályákat(6akadály) csinálsz.

A hét többi részében idomítás folyik, mindig kategóriához, és a ló képzettségéhez mérten, azt gyakorlod, ami nem megy, hogy tökéletesítsd és megkönnyítsd a versenyen az irányíthatóságot.

A kondis terepen a vágtamunka növelése és periódikussága a lényeg, míg a pihis terepen a fejszellőztetés.

Heti 1 nap abszolút pihenő - tehát legeljen egész nap, és ne lásson szerszmot :)

Verseny előtti nap NEM szokás ugróedzeni, és NEM szabad nehéz feladatokat kérni, amikkel fejben vagy fizikailag fárasztod a lovat.

2011. máj. 7. 15:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele, hogy a lónak minden nap mozognia kell. A mozgás mennyisége pedig változó lovanként. Volt már pár lovam és abszolút máshogy viselkedett mindegyik verseny előtt. Egyikre fel sem kellett ülnöm verseny előtti napon, hogy kicsit pihenjen és így ment jól versenyen, a másikra fel kellett ülnöm 15-20 lemozgatni hogy az istállógőzt leadja, a mostani lovamra pedig muszáj felülnöm rendesen lemozgatni 1 órára, mert nagyon tele lesz másnapra. Sőt, ismerek egy lovast, aki verseny előtti napon nem engedte ki a lovát a legelőre, hanem a boxban volt, és így ment nagyon jól a versenyen, mert kipihente magát. Egyébként 2 ugró edzés, ahogy ezt előttem írták! A többi idomítás, és kisebb feladatok, lemozgatás, vagy terep..
2011. júl. 17. 20:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. júl. 17. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!