Shagya arab és a díjugratás?
Teljes mértékben!!!!
nekem Shagya Arabom van és 130 140-et ugráunk vele
B/1 ,B/2
B/3-at megugorja de azu 1vágtásokban meg ezekben már nembirja kiugrani
Szerintem sem túl jó Shagya arabbal ugratni. Egyrészt agyasak, nehezen kezelhetőek, és hisztisek, másrészt ha nincs jól kiképzeve, idomítva, akkor nem tudod jól megnyújtani a vonalakban úgy, hogy ne lapuljon el, és ezért képtelen magasabb kategóriákban kivágtázni a kombinációkat, vonalakat.
Persze próbálkozni szabad, baja nem lesz tőle, csak nem biztos, hogy könnyű dolgod lesz vele.
Alacsonyabb kategóriákban egy jó lóval lehet esélyed vele, de ugratni kisbéri, sportló, vagy akár egy jól kifogott félvér is jobb.
Shagya távlónak, illetve fogatba jó. Páran alkalmazzák díjlovaglásra is, de ott is csak alacsonybb kategóriákban.
Nekem is Sh-m van, kiválóan ugrik, magasat szépen. És szívesen. Egyáltalán nem agyas az Sh, nagyon könnyen tanítható, jól idomítható, igazi társ. Igaz, lobbanékony, de ha robban, mindig a gazdájával együtt teszi, viszont kifejezetten ugrólónak én sem ajánlanám (bocsánat, de előbb meg kellett védenem a fajtát, annyira csodálatos). Arra én is inkább valami magasabb, hosszabb lábú fajtát mondanék (kisbéri, msl). Hobbilóként ugyanakkor nálam a vakondtúrást is megugorja, díjlovas alapokat is tud, de ilyen szempontból tényleg nehézkes vele, mivel az arab fajtáknak eggyel kevesebb csigolyájuk van, így a fejtartásuk is magasabban van alapból, nem úgy teszi le a fejét mondjuk, mint egy Qh :)
Távlónak való, mert könnyen átviszi a terepakadályokat, erős, szívós, inas, tudja tartalékolni az erejét és persze a gazdájáért a csillagokat is... (de ez már mindegy "egygazdásodni hajlamos" fajtára igaz :P)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!