Mit gondoltok, megvegyem? (lent)
Szóval lovat vennék,bár nem kell hogy legyen minden papírja,csak tudjak rajta lovagolni.(ennek pl. nincsen)Egy pej kancáról lenne szó 200.000 ft-ért.Bekocsizva belovagolva,7 éves magyar félvér.Rideg tartásban volt egy kis ménessel,és lehet hogy vemhes is (jövőre születhet neki csikója).A tulaj őszinte,ráadásul ismerős is-bízunk benne.Az a baj hogy nem vittünk cuccokat amivel ki tudjuk próbálni a lovat,a tulaj csak egy kantárt tudott adni.(eladta a nyergeket)A ló, ha születik csikója szerintetek mennyi az esélye hogy egészséges csikó lesz és nem halnak bele?(az utóbbival ez történt:(
Egy barátom ült rá 79 kilójával és elviselte,csak néha elkezdte rázni a fejét,mert idegenek is voltunk neki,ott volt a többi ló(ménes) is és ideges volt ez miatt...(legelőn próbáltuk ki).El kell hogy mondjam puha szájú,könnyen kezelhető.Mivel nyereg nem volt a 160-170 cm-es lóra,megpróbáltam felülni rá.Lépésben vezette mellettem a hapek,majd ügetésben.Vágtát nem mertem kipróbálni,mert vizes volt a talaj és nehogy elcsússzon.A hapsi mondta h nem szereti ha a lovat vezetik,ekkor átvette az ismerősöm és ő vezetett.Egyszer csak a fejét lekapta és felállt (egy kicsit,nem teljesen) 2 lábra.Szerencsére megtudtam kapaszkodni a sörényébe és a kantárt húztam lefelé.Az ismerősöm meg közben megnyugtatta.Aztán utána minden simán ment.Szerintetek megszokna engem,mert hogy őszinte legyek nincs a közelben olyan ló ami tényleg jó lenne a számomra.(Legalább vagy 7-10 lovat néztünk meg sikertelenül.)Nálunk még van 2 mén ló az egyik 10 éves a másik 5.Ha megvesszük mindig lenne vele foglalkozva...(15 éves lány)
nézd, mire besütteted, lekéred az útlevelét, meg ha hozzáveszed az az időt, amíg nem lehet használni (amikor már közeledik az ellés, és még fiatal a csikó), akkor már simán 300-400ezer környékén fogsz járni, amiből vehetnél egy alapszinten belovagolt lovat rendezett papírokkal.
másik megoldás: ha nagyon beleszerelmesedtél ebbe a lóba, és nem hallgatsz ránk, vedd meg, és add oda egy belovaglónak 1-2 hónapra. Még mindig megéri kifizetni neki 45-50 ezer forintot, mint összetörni magad. Mert egy kanca, amelyik ideges a ménesen kívül, rázza a fejét, és ellenkezik meg ágaskodik vezetés közben is, az minden, csak nem könnyen kezelhető.
Más: a csődörökön nem tudsz lovagolni? Mert abból az árból, amit a kancára szánnál, egy profi belovagló nagyon jó lovacskát faragna belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!