Távlovaglásra arab telivéren kívül milyen fajták honosodtak még meg nálunk?
A kedvelt fajtáimból tudtommal egy egyed sincs nálunk, és az arabot leszámítva csak sportlovakat látok.
Ti tudtok másik fajtáról?
Igen, de vannak más lovak is, amik így bírják a terhelést. Ráadásul az arabok sivatagi körülmények között verhetetlenek, de vannak hegyvidéki lovak is, amelyek csodásan bírják a hatalmas távokat, abban a környezetben még az arabokat is lekörözik.
Ráadásul valami kicsivel nagyobb marmagasságú fajta jó lenne, mert ismerősöm 204 cm...
De ez már eltérés a kérdéstől :) Egyébként még mindig ideálisabbak, mert több fajta is 10-15 centivel nagyobb marmagasságú, mint az arab. Azért ez is számít :)
Tehát nincsenek terjedőben más fajták...?
nem tudom mire gondolsz. Milyen fajtára.
távlovagrásra hidegvérű sodrott lo nem jó.melegvérű elmegy, de nem tökéletes. a hosszútávra alkalmas melegvérű sztyeppei lovak kicsik. a spanyol lovak nem valók hosszú távra.
a nemesvérüekben minél több az angol vér annál inkább mnyorsak, de kevésbé alkalmasak hosszú távra.
tehát nem tudom milyen fajtára gondolsz.
"több fajta is 10-15 centivel nagyobb marmagasságú"
1 mondj ha tudsz! A shagya 155-160cm, annál nem hiszem, hogy magasabb ló kell - egyébként direkt szempont volt tenyésztésénél a méretnövelés.
Amúgy ott van még az akhal-tekini, az ameriaki "western" lovak is elvileg bírják a távot, de az arabot távlovazásba semmi nem übereli.
Mondjuk csak az arabot néztem, a shagyát nem, de konkrétan a berberre és a kabardinra gondoltam (154-160, 155-160).
A shagyák biztosan hordoznak egy két méter feletti embert?
Kilóra kb. 96 :S
Másrészt, nekem nem kellenek 160 centis lovak, ezért a kérdés másik része még mindig, hogy jöttek-e már be más fajták is (nem csak egy-két egyed)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!