Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hol lehet ügető (hajtó)...

Hol lehet ügető (hajtó) képzést találni?

Figyelt kérdés
Lehet fura a kérdés, nem is nagyon tudom megfogalmazni. Érdekel az ügető, de sehol sem láttam még olyat, ahol lehetne tanulni, esetleg képződni és egy napon talán versenyezni is... Helyek nevében kérnék segitséget, lehetőleg Bp közelében (+ ha látsz árat az se rossz)... Köszi!
2011. ápr. 6. 19:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Menj ki az ügetőre!Természetesen nem a versenyre,hanem a BNV mellett az istállokhoz és ott adnak felvílágosítást,meg is tanítanak ügetőkocsit hajtani.Rengeteg fiatal jár ki a lovakat lemozgatni.Érdeklődj kinnt!
2011. ápr. 6. 19:45
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Ha beírod a google-ba OKJ képzésben érettségi után felnőttképzésben oktatják!
2011. ápr. 6. 19:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Fábry Sándor :D
2011. máj. 1. 19:36
 4/5 anonim válasza:

Menj ki a Kincsem Parkba, tanítanak ott hajtani :)

Menj ki egyszer versenynapon akkor többen vannak kint, ha 2 előtt mész ki akkor még nincs verseny akkor tuti "ráis érnek" és körbe kérdezgethetsz :)

de vidéken több helyet tudok ahol megtanulhatsz, de az pesttől 50 km.. én is ott tanultam/tanulok/fogok :) meg hát a saját lovamon mostmár napi szinten ;)

2011. máj. 25. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Ügető hajtó képzés nincs egyenlőre!

A lovak melett dolgozó lovászokból lesznek a segédhajtók,később ha kinyerik az 50 versenyt hivatásos hajtók,ha a 60-at is kinyerik lesznek az idomárok.A tulajdonosból lesznek az amatőrhajtók.

Hajtani, valamelyik istllónál az idomárnál tudsz megtanulni,általában a legtöbb helyen örülnek minden segítő kéznek(az sem árt ha egy idő után rendelkezel saját lóval mert a tulajdonosok nem szívesen adják oda a lovukat kezdőknek versenyben)

Ha már eleget gyakoroltál és az idomárod úgy látja megkéri számodra az engedélyt.A versenyben hajtáshoz be kell töltened a 18. életévedet,valamint kell még hozzá sportorvosi engedély,erkölcsi bizonyítvány,biztosítás(ezeket évente meg kell újítani). És vizsgázni kell az LFB-nél(lóversenyt felügyelő bizottság) elméletből és gyakorlatból.

2011. okt. 30. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!