Ma voltam először lovagolni, ügetésnél miért kell a kezemet a lovon tartani?
Ma voltam először lovagolni és ügetésénél az edző egyfolytában mondta, hogy ne emeljem fel a kezemet a lóról és dőljek hátra, meg húzzam ki a vállamat, de ezt nem tudtam úgy megcsinálni, ha a kezem a lovon volt.
Ha még a nyergen lett volna, úgy talán, de a nyereg előtt , a ló nyakánál/ hátánál kellett fognom.
Miért nem lehet a kezemet felemelni, vagy a nyeregre tenni? Így nagyon kényelmetlen volt nekem.
16/L
Figyu biztos hogy azt mondta az oktatód hogy a lóra, nyakára tedd a kezed?
Nem lehet hogy azt mondta, hogy a marjára? Vagy a nyereg kápára? Mert az egészbe végülis az a lényeg, hogy a kezeddel ne hadonássz ne kapaszkodj a későbbiekben, mert a szájába fogsz kapaszkodni.
Nekünk ökölbe kellett tartanai a kezünket a nyereg kápa közelében, meg csípőre tenni.
Mersi vagyok.
pedig az így jó,ha a kezed a paci marján nyúgszik.És ez leginkább a terepezésnél érvényes.Először is ,mert ott van egy biztos pont ahol megtámaszkodhatsz ,ha a ló megugrik.
Aztán a ló szájának is kell egy fix pont amiben megtámaszkodik.Ez nem jelenti azt ,hogy állandóan húzzod a szárat és azt se ,hogy a kezed a hasad előtt van .A kezed két oldalt kell legyen,hogy a szárat tudjad kezelni.Hogy ne legyen a kezed a levegőben? Igen,nincs csúnyább látvány mint mikor egy lovas a melle magasságában "fürészeli" a levegőt járás közben.
Lehet ,hogy az elején kényelmetlen: kezet le,válakat hátra! ,de hát Istenem,biciklizni se tanúltál meg egyik naprol a másikra.Ebbe is belejösz ,csak bizakodj !
Sok síkert, szerencsés lovizást !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!