Egy Haflingi lovat hány kilóig lehet megülni?
Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék, mert szeretnénk venni egy lovat és ez a fajta nagyon megtetszett nekünk. Volt már ezelőtt lovunk egyébként.2011. márc. 26. 20:43
1/6 anonim válasza:
A lovardákban az "átlagos" lovakat max. 90kg-ig lehet megülni. Mivel a Haflingi kb 2/3-a egy "átlagos" ló nagyságának, így egy max. 60 kg-os lovast bír el gond nélkül. Ezért is szokták gyermekek lovagoltatásához tartani.
2/6 anonim válasza:
A hafi elég robusztus kisló (nem póni, kisló:)), szerintem 70 kg-ig bárkit elciplel terepen karámban felszereléssel együtt (akár western nyereggel is), ugartani is lehet vele, de akkor max 50-60kg-os lovas üljön rá.
3/6 anonim válasza:
A haflingi tulajdonképpen hidegvérű kisló, ezért a teherbírása szerintem megegyezik egy átlagméretű lóéval, 70-80 kg-ig szerintem elbír bárkit, persze akkor, ha nem túlarabosított, hanem vérbeli hegyi haflingi. Ha komolyabban szeretne sportolni vele valaki, (pl. ugratni, versenyzés stb.) akkor mindenképpen 70 alatt szerintem.
4/6 Lerienn válasza:
igen a 70 kiló kényelmesen elbírja, de mivel ősi fajat (a vikingek lova) rövidebb ideig nagyobb terhet is képes cipelni egészen 100kilóig, de nem érdemes túlerőltetni.
5/6 anonim válasza:
A haflinginek, mint a többi póninak nagyobb a teherbírása mint az átlag lovaknak. Persze ez a póni edzettségétől is függ, egy jó kondiban levő haflingi gond nélkül elbír akár 100 kg-ot is. Rendszeres lovagláshoz 80-90 kg-ot javaslok :)
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2011. ápr. 1. 23:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!