Nem veszélyes a kezem helyett a fejemet odatartani a lónak, bemutatkozáskor?
Öhm, lehet, hogy én vagyok a paranoiás, de olyan gondolatok járnak a fejemben, hogy letépi a hajam, vagy fejjel odacsap, stb. :S
Azt mondták, hogy így kellene odamenni a lovakhoz, mert sokkal jobban szeretik, és szebben reagálnak rá (autista gyerekektől vették át).
Szerintetek?
Én a kiscsikókhoz is mindíg úgy megyek, pedig azok aztán mindent megpróbálnak megenni. Elég jól észervehető szerintem, hogy mikor akar megkóstolni, akkor visszahúzódsz. Azt pedig előre fogja jelezni a ló, ha nem kívánatos van, akkor nyilván nem tanácsos odaerőltetni a fejed a szájához.
Egyébként a lovak úgy ismerkednek, hogy egymás orrába lehellnek, szóval ez náluk teljesen normális, nem fog csak úgy letámadni.
Az volna a lényege. Ha bizonyos szintig kiszolgáltatod magad, vagyis feladod azt a helyzetet, hogy te bármelyik pillanatban támadhass, azzal jelzed neki, hogy nem akarod bántani. Ő is azt teszi, mikor odateszi az orrát, ami elég érzékeny része. Olyan ez, mint a kézfogás embereknél. Az is eredetileg azért alakult ki, hogy jelezzük a másiknak, nem rejtegetünk a kezünkben fegyvert.
Egyébként ököllel pont ne közeledj, mert az ostobaság. Egyrészt nem éppen a békés szándék jele, másrészt a ló szája olyan, hogy kiharapni nem nagyon tud, ezért adunk neki kaját nyitott tenyérrel. Ha viszont ökölbe szorítod a kezed, akkor adsz neki olyan kiálló felületet, amire már pont rá tud harapni.
Köszönöm a válaszaitokat :)
Akkor váltok erre, kíváncsi vagyok, mi lesz a különbség :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!