Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Esőbe kint hagyjátok a lovatokat?

Esőbe kint hagyjátok a lovatokat?

Figyelt kérdés
Nekem van egy7 hónapos csikóm és félek, hogy megfázik! Vagy túl reagálom és hagyjam kint? Nem baj ha sok zöldet eszik? Már dél óta csak legeli a füvet...
2010. nov. 8. 15:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mielőtt lovat vettél, ezeknek utánajárhattál volna:)

Egy ló egész nap legel. Nem tesz neki rosszat a zöld. Ez a jó neki igazából.

Az esővel kapcsolatban pedig, ez attól függ, hogy eddig hogy volt tartva. Ha eddig mindig boxban volt ha esett, akkor be kell vinni, mert nincs hozzászokva.

Ha rideg tartásban volt, akkor nyugodtan kint maradhat, kutya baja sem lesz.

2010. nov. 8. 16:11
 2/14 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy egész nap legel. De, hogy vizes a fű ( eddig amilyen állatokat tartottam sosem szabadott nekik vizes füvet adni mert felfújodik! ) azt hittem a lovaknál is így van! xD
2010. nov. 8. 16:35
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Így is van!

Sőt ha boxban volt tartva akkor a zöldhöz is fokozatosan kell hozzászoktatni.

A lucernához is!

Bekólikázhat ha nincs hozzá szokva!

2010. nov. 8. 17:48
 4/14 A kérdező kommentje:
Mindig kint volt nappal. Az udvarba. Mikor elhoztuk elfelejtettem megkérdezni, hogy esőben is kint-e volt tartva. :S De azt mondta, hogy majd elküldi az e-mail címét.
2010. nov. 8. 18:11
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod, akkor értlemszerűen úgy kezeled, mintha nem lett volna és szoktatod. De ilyeneket ne kelljen már magyarázni, ez csak józan paraszti ész!
2010. nov. 8. 18:15
 6/14 anonim ***** válasza:

Ne aggódj nem lesz baja. Készítsetek neki egy beállót -nyáron is kelleni fog-, ami alá be tud állni. Nálunk az összes kint áll esőben a beálló mellett és lógatja a fejét.

Zöldtakarmányhoz, ha nincs hozzászokva -főleg vizeshez- fokozatosan kell szoktatni. De ezt már jól leírták előttem.

2010. nov. 9. 10:15
 7/14 anonim ***** válasza:
nekem kint vannak, beálló nélkül, esőben, sárban, hóban fagyban. fák vannak, hogy legyen nyáron árnyék. még soha nem panaszkodtak és remegni se láttam őket. de esős időben nem szabad agyon pucolni, hogy a szőrük megtartsa a "vízlepergető" hatását. én már megfigyeltem, hogy alul mindig száraz marad.
2010. nov. 9. 16:07
 8/14 A kérdező kommentje:
Az istálló ajtaját nyitva szoktuk hagyni, így amikor akar ki-be mászkálhat!
2010. nov. 9. 21:15
 9/14 anonim ***** válasza:
A ló jól érzi magát az esőben, ha nagyon be akar menni vagy a kapuban időzik, vagy ha szabad járása van akkor bemegy. Hűvösebb időben maximum letakarod.
2010. nov. 10. 16:19
 10/14 anonim ***** válasza:
a lovakon viz elvezető csatorna van azokátázni nemtudnak megfázni inkáb alovak nyolcfokhidegbenis jól érzik magukat acsikók egyértelmü nem birják ugy mint azidősebek
2011. márc. 17. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!