Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Valószínűleg nálam van egy...

Valószínűleg nálam van egy ló, akit keres az előző tulaja vagy lovasa vagy tenyésztője. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Nemrég vásásoltam a pacit, most meg jön szembe egy poszt az egyik lovas facebookos csoportban, amiben valószínűleg az én lovamat keresik...

Hogyan tovább? Nem szeretnék senkit, aki a nyakamra járjon meg hogy majd adjam el...nem azért vettem hogy eladjam. Hagyjam a fenébe? Nem minden tiszta a ló múltjával kapcsolatban, a papírjak így már az is felmerült bennem hogy hamisak. De mivel jó paci, nem is igazán érdekel. Nem titok, hogy kupectól van.

okt. 26. 14:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
29%
Én nem szólnék senkinek. Ha szólsz, vissza akarja majd kapni, megy a sárdobálás meg a perrel fenyegetőzés, lehet vesztesz egy szuper lovat és egy valag pénzt. Ha nem veszted el, akkor is elég nagy fejfájást fog okozni. Ha nem akarod továbbtenyészteni, a világon semmi és senki nem fog lebuktatni.
okt. 26. 15:07
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Legyen a ló a nevedre íratva, csekkolni hogy a chip/sütés egyezik e az útlevelében lévő adatokkal. Nem kell ezen kívül tenned semmit, tiéd a ló és kész
okt. 26. 15:09
 3/14 anonim ***** válasza:
89%

De nem félsz, hogy kiderül, hogy nálad van és téged gyanúsítanak majd meg a lopással? Mert most még szólhatsz a tulajnak, hogy láttam a posztot, nálam van a ló, ekkor és itt ettől és ettől vettem, ezeket a papírokat kaptam, tegyünk feljelentést a rendőrségen, stb...

De ha a ló gazdájához eljut az infó, hogy nálad van a lova és ő megy el hozzád, akkor már hiába mutogatod a hamis papírokat, mert senki nem fogja elhinni, hogy nem te nyomtattad őket és nem te loptad el a pacit.

okt. 26. 15:13
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
Amit a helyedben tennék hogy nem tennék fel mindenhol kérdést, főleg nem otthonról hogy az IP címem is ott legyen valahol ha tovább fajulna hogy tudtál róla stb.
okt. 26. 15:14
 5/14 anonim ***** válasza:
94%

"aki a nyakamra járjon meg hogy majd adjam el..."

Ha lopott lovat vettél, akkor nem fogja tőled megvenni még egyszer az eredetiaki a nyakamra járjon meg hogy majd adjam el... tulajdonosa.

okt. 26. 15:19
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem úgy keresi, hogy ellopták vagy eltűnt, hanem 1x eladta és úgy keresi. Tehát a ló nem lopott. Írtunk adásvételit, megvan kitől van egyébként.
okt. 26. 15:26
 7/14 A kérdező kommentje:
Sütése megegyezik az útlevélben szereplővel, egyébként. A gazdának onnantól kezdve meg semmi joga hozzá, ha egyszer eladta (legalábbis a posztban úgy volt). A lopást meg neki kell bizonyítani, az meg úgy semmi, hogy rámutat valakire. Akkor bemutatom, hogy kitől vettem.
okt. 26. 15:29
 8/14 anonim ***** válasza:
87%
Az is kérdés, hogy mennyire látszott, hogy hamisak a papírok. És itt az is számít, hogy neked, mint a lovas világban tapasztalattal rendelkező embernek ezt mennyire kellett észlelned. Nem értek a témához, de azt olvasom most, hogy a lóútlevél a lovat is tartalmazza beazonosíthatóan, és a tulajdonost is. Ha ez a papír hamisított, és ez számodra egyértelmű volt, akkor gyakorlatilag tudhattad azt, hogy nagy valószínűséggel bűncselekményből került a ló ahhoz aki továbbadta neked, és ez esetben pénzmosásért akár felelősségre is vonhatnak (az orgazdaság már a pénzmosás egyik eseteként szerepel a Btk.-ban).
okt. 26. 15:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
8-as voltam, bocsánat, csak most láttam, hogy elvileg nem történt lopás. De akkor mit akar az előző tulaj, ha már eladta?
okt. 26. 15:34
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi van? Ha nem lopott, miért keresi és ha nem akarod eladni, mi a kérdés?
okt. 26. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!