Valószínűleg nálam van egy ló, akit keres az előző
tulaja vagy lovasa vagy tenyésztője. Hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Nemrég vásásoltam a pacit, most meg jön szembe egy poszt az egyik lovas facebookos csoportban, amiben valószínűleg az én lovamat keresik...
Hogyan tovább? Nem szeretnék senkit, aki a nyakamra járjon meg hogy majd adjam el...nem azért vettem hogy eladjam. Hagyjam a fenébe? Nem minden tiszta a ló múltjával kapcsolatban, a papírjak így már az is felmerült bennem hogy hamisak. De mivel jó paci, nem is igazán érdekel. Nem titok, hogy kupectól van.
Én nem szólnék senkinek. Ha szólsz, vissza akarja majd kapni, megy a sárdobálás meg a perrel fenyegetőzés, lehet vesztesz egy szuper lovat és egy valag pénzt. Ha nem veszted el, akkor is elég nagy fejfájást fog okozni. Ha nem akarod továbbtenyészteni, a világon semmi és senki nem fog lebuktatni.
okt. 26. 15:07
2/14 anonim válasza:
Legyen a ló a nevedre íratva, csekkolni hogy a chip/sütés egyezik e az útlevelében lévő adatokkal. Nem kell ezen kívül tenned semmit, tiéd a ló és kész
okt. 26. 15:09
3/14 anonim válasza:
De nem félsz, hogy kiderül, hogy nálad van és téged gyanúsítanak majd meg a lopással? Mert most még szólhatsz a tulajnak, hogy láttam a posztot, nálam van a ló, ekkor és itt ettől és ettől vettem, ezeket a papírokat kaptam, tegyünk feljelentést a rendőrségen, stb...
De ha a ló gazdájához eljut az infó, hogy nálad van a lova és ő megy el hozzád, akkor már hiába mutogatod a hamis papírokat, mert senki nem fogja elhinni, hogy nem te nyomtattad őket és nem te loptad el a pacit.
okt. 26. 15:13
4/14 anonim válasza:
Amit a helyedben tennék hogy nem tennék fel mindenhol kérdést, főleg nem otthonról hogy az IP címem is ott legyen valahol ha tovább fajulna hogy tudtál róla stb.
okt. 26. 15:14
5/14 anonim válasza:
"aki a nyakamra járjon meg hogy majd adjam el..."
Ha lopott lovat vettél, akkor nem fogja tőled megvenni még egyszer az eredetiaki a nyakamra járjon meg hogy majd adjam el... tulajdonosa.
okt. 26. 15:19
6/14 A kérdező kommentje:
Nem úgy keresi, hogy ellopták vagy eltűnt, hanem 1x eladta és úgy keresi. Tehát a ló nem lopott. Írtunk adásvételit, megvan kitől van egyébként.
okt. 26. 15:26
7/14 A kérdező kommentje:
Sütése megegyezik az útlevélben szereplővel, egyébként. A gazdának onnantól kezdve meg semmi joga hozzá, ha egyszer eladta (legalábbis a posztban úgy volt). A lopást meg neki kell bizonyítani, az meg úgy semmi, hogy rámutat valakire. Akkor bemutatom, hogy kitől vettem.
okt. 26. 15:29
8/14 anonim válasza:
Az is kérdés, hogy mennyire látszott, hogy hamisak a papírok. És itt az is számít, hogy neked, mint a lovas világban tapasztalattal rendelkező embernek ezt mennyire kellett észlelned. Nem értek a témához, de azt olvasom most, hogy a lóútlevél a lovat is tartalmazza beazonosíthatóan, és a tulajdonost is. Ha ez a papír hamisított, és ez számodra egyértelmű volt, akkor gyakorlatilag tudhattad azt, hogy nagy valószínűséggel bűncselekményből került a ló ahhoz aki továbbadta neked, és ez esetben pénzmosásért akár felelősségre is vonhatnak (az orgazdaság már a pénzmosás egyik eseteként szerepel a Btk.-ban).
okt. 26. 15:32
9/14 anonim válasza:
8-as voltam, bocsánat, csak most láttam, hogy elvileg nem történt lopás. De akkor mit akar az előző tulaj, ha már eladta?
okt. 26. 15:34
10/14 anonim válasza:
Mi van? Ha nem lopott, miért keresi és ha nem akarod eladni, mi a kérdés?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!