Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lóvágóhidakat fel lehet...

A lóvágóhidakat fel lehet jelenteni állatkínzásért?

Figyelt kérdés
2010. nov. 3. 10:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
És ha nincs pénze az embernek milliós műtéteket fizetni, és ha menthetetlen az állapota.??
2010. nov. 3. 20:46
 12/20 A kérdező kommentje:
Akkor altatás... 1értelmű, és az nem kerül pénzbe....
2010. nov. 4. 07:05
 13/20 anonim ***** válasza:

ööö..nem kötekedésből, nagyon sajnálom a lovakat, szeretem őket, de szerinted egy 600 kilós állat elaltatása mégis mennyibe kerül? Sajnos nem ingyen van. Plusz ha azt szeretnéd, hogy ne csupán légzésbénítót kapjon, akkor az még rátesz egy lapáttal.

Mellesleg egy ekkora tetemmel nem mindenki tud mit kezdeni.

2010. nov. 4. 07:36
 14/20 A kérdező kommentje:
Ömm, én egy kutya altatásából indultam ki, szal xD
2010. nov. 4. 14:34
 15/20 A kérdező kommentje:
Mert azért, ha jól tudom, nem kell fizetni. De nem vagyok benne biztos...
2010. nov. 4. 14:35
 16/20 anonim ***** válasza:
De sajnos a kutya elaltatásáért is kell fizetni.
2010. nov. 4. 15:36
 17/20 anonim ***** válasza:
Én volnék az a bizonyos legelső. Ha egy ló olyan állapotban van, hogy nem lehet vele mit kezdeni, akkor tényleg nem lehet vele mit kezdeni. A vágóhíd amúgy nem arra való, hogy állatokat kínozzanak ott, ezt remélem tudod. Most hogy ez a dolog, ami a történetben is volt, hogy van az igazi életben, nem tudom. Különben pedig most hogy fejbelövéssel vagy altatással végeznek vele, nem változtat a dolgon, viszont a lövés olcsóbb tudtommal(vagy ugye még olcsóbb, amikor eltörik a gerincét, nem tudom, hogy hívják, vagy hogy szokták-e alkalmazni lovaknál). Vannak olyanok is, hogy direkt vágólovat tenyésztenek, lehet is kapni a boltban lókolbászt - és ahhoz a lovat le kell vágni.
2010. nov. 4. 15:57
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha az alkalmazottak munkaköri leírásában benne van, hogy lovakat kell kínozniuk akkor fel lehet.
2010. nov. 4. 18:40
 19/20 A kérdező kommentje:
Az oké, de én a körülményeket nézem. És ilyen körülmények között nem normális, hogy lókolbászt készítsenek. Legalábbis szerintem...
2010. nov. 5. 08:54
 20/20 anonim válasza:

A válasz: igen !

Amennyiben valóbban és bizonyíthatóan ÁLLAT-KINZÁS történik

Az állat - vágőhidak általában, a munkájuk szabályszerű végzése közben, nem követnek az alábbi büncsedlekményt:

Állatkínzás

266/B. § (1) Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,

b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

doki

2010. nov. 10. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!