A kehesség gyógyítható?
Figyelt kérdés
Nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, még nem olyan régen lovagolok, és nem találkoztam még kehes lóval. Most láttam egy eladó ló hirdetést, és ott volt hogy kehes. Tudom hogy az valami légzőszervi cucc, de sok helyen azt olvastam hogy az csak istállózott lovak betegsége. Tehát ha egy lovat elkezdünk ridegtartásba tartani akkor javulhat a kehesség? Lehet hogy hülyeség amit ide leírtam tényleg nem vagyok profiaug. 7. 12:50
1/7 anonim válasza:
Nem csak az iskolázott lovak betegsége. Nem gyógyítható, de tünetmentesíthető. Ha pl egy ló istállóban kehes, de kirakod ridegtartásba, simán lehet, hogy nem köhög többet és rendbe jön, de amint por éri újra visszajöhetnek a tünetek. Létezik stresszkehesség is, ami stressz hatására jön ki, ehhez nem kell istálló.
2/7 anonim válasza:
Ahogy 1 írja, sajnos csak tünetmentes lehet, de enyhébb meg szerencsés esetben élhet vele nagyjából teljes életet. Lovagolni nem biztos, hogy lehet. Ha vásárlás előtt állsz, SEMMIKÉPPEN se vegyél kehes lovat.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen gondolkozunk vásárláson, és ridegtartásban lenne
aug. 7. 13:22
4/7 A kérdező kommentje:
Egyáltalán azért merült fel a kérdés mert az előző gazdájával például ugrómunkát végzett, meg terepre jártak. Bár feltűnően olcsó XD
aug. 7. 13:23
5/7 anonim válasza:
Még lehet viszonylag friss nála, majd úgy lesz egyre rosszabb, ahogy telik az idő. Pl sovány is lesz a kehesség miatt.😪 Ha gondolod beszélhetünk messengeren, 26 éves lovas múlt és ismertem több ilyen lovat, meg össze tudlak hozni olyan lovassal, akinek volt kehes lova, több mint 10 évig.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor a kehes lovat leveszem a listáról. Sajnos a szüleim fogják fizetni a lovat, és nem hiszem hogy a plussz állatorvosi számláknak annyira örülnének
aug. 7. 13:37
7/7 anonim válasza:
Igen, jobb kerülni ezeket, amennyire lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!