Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan szoktassunk le egy...

Hogyan szoktassunk le egy lovat a rossz szokásokról?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nos ez egy eléggé hosszú story lenne, most nem akarok regényt írni, így nagyon röviden: a ló nem az enyém, ugyanakkor ki szoktam hozzá menni.

Rengeteg rossz szokása van. Értsd: csíp, befarol, rádrúg, elszalad tőled, bármit megtesz hogy elijesszen magától.

Már kipróbáltam, hogy megmutattam neki, hogy nem bántsuk, szeressük a pacit, meg minden.-ez nem működött. Aztán megpróbáltam neki a "dominanciát"(vagyis hogy én vagyok a főnök), rákiabáltam (hogy ezáltal kellemetlenséget okozzak neki,megtanulja, hogy nem jó az amit csinál), megrántottam a kötőféket.-ezeket videókból szedtem. De semmi eredményét nem látom. Mintha a ló megmakacsolná magát, nem változik. Jutalom szóba se jöhetett, majdnem fejbe rúgott, azért, mert nem adtam neki jutit a semmit tevésért.

Kérlek segítsetek! A ló gazdája nem fog semmit se csinálni. Én viszont kénytelen vagyok, ha ott akarok maradni (márpedig a jelenlegi helyzetem mást nem engedhet meg).

Nem kell kritizálni, hogy milyen hülye vagyok, tudom, hogy ezzel a síromat ásom, tisztába vagyok vele. Tudom, hogy vannak szakemberek, de első lépésnek egy kérdést írok ide, hátha.

Ui:nem esett semmi bajom nekem(még), meg a lónak se.

jún. 2. 18:26
 1/7 A kérdező kommentje:
Ha nektek is volt ilyen kellemes "élményben" részetek, és sikerült kinevelni a lóból, akkor kérlek elmondanátok hogyan? Nagyon nagyon nagyon sokat segítenétek.
jún. 2. 18:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kérlek írj rám privátban, ott tudok segíteni. Írd meg, hogy nagyjából hova valósi vagy, lehet hogy tudok szakembert ajánlani.

jún. 2. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy hozzáértő szakember jó kérdésnek.
jún. 3. 13:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos ilyen téren pont olyan tanácstalan vagyok mint te, úgyhogy csak egy dolgot tudok tanácsolni... Kitartás!!
jún. 4. 19:09
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

A ló minden viselkedésével kommunikál, a jóval is, a rosszal is. Ahhoz, hogy egy nem kívánatos viselkedést meg tudjunk szüntetni, tudni kell, mi váltja ki belőle azt, mit akar kommunikálni a tetteivel.

Egy ló nem rúg agyon meg farol rád azért mert nem szimpi neki a fejed, viszont rengetek ok tünete lehet az efféle viselkedés.

pl.: elrohan tőled=fél a munkától esetleg fájdalomhoz köti?

agresszív a jutalom falattól= nincs megfelelően táplálva ezért ételagresszív?

(ez csak pár példa a sok közül)

jún. 10. 15:48
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos, már feladtam. Helyet váltok, mindenki azt tanácsolta, hogy nem érdemes az életemet kockáztatni valaki lováért... Az hogy mi váltotta ki, nem tudjuk pontosan. Orvos már járt, így a fájdalom kizárva (gondolom). Viszont az összes többi lóval agresszív, nem csak az emberekkel
júl. 2. 06:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kedves tőled, hogy nem hagytál minket válaszok nélkül. Nem mindig a szintünkkel megegyező lovakkal találkozunk, és jó döntés lehet tőled, ha most ezt elengeded, habár a lovat nyilván sajnálom. A fájdalom persze nincs kizárva, de emelett rengeteg ok okozhat ilyen viselkedést. Sok sikert a továbbiakban!

júl. 2. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!